Årets H.C. Andersen Festivals byder traditionen tro på masser af musik. Også på Amfiscenen, hvor den fynske kulturfestival tilbyder en stribe gratis koncerter med blandt andre Ericka Jane, Kalaset, Iris Gold og Signe Svendsen.

Du kan høre Kalaset fra Middelfart gratis under årets H.C. Andersen Festivals.

Fire aftener under årets H.C. Andersen Festivals får du serveret gratis koncerter på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik. På scenen står Iris Gold, Kalaset, Ericka Jane, Pil, Signe Svendsen, Solsort og de mest talentfulde musikere fra de odenseanske gymnasier.

Koncerterne foregår tirsdag, onsdag, fredag og lørdag i uge 34 og udgør sammen med åbningskoncerten med blandt andre Pernille Rosendahl, Barbara Moleko, Tim Christensen og Hjalmer, fredagskoncerten i Kongens Have med Rasmus Seebach, Mads Langer og Blæst samt “Vi elsker 90’erne” det samlede musikprogram under H.C. Andersen Festivals.

Oplev et af tidens nye musiknavne, når Pil spiller på Amfiscenen (foto: Daniel Birkebæk).

“Det er et musikprogram, som vi er meget stolte af. Vores ambition med musikken er at sammensætte en varieret og alsidig palet til festivalens gæster, og det er i høj grad lykkes,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm og fortsætter:

“Vi er stolte over, at vi kan tilbyde alt fra en fantastisk koncertaften med de herrer Seebach og Langer, over en åbningskoncert med nogle af Danmarks bedste stemmer og en fantastisk 90’er-fest til en stribe upcoming kunstnere, Signe Svendsen og musiktalenter på Amfiscenen.”

Erika Jane spiller fredag aften på H.C. Andersen Festivals.

Tirsdag 23. august er det Signe Svendsen og Solsort, der spiller på Amfiscenen – arrangeret i samarbejde med Spoken Word Festival – onsdag er det talentfulde musikere fra de odenseanske gymnasier, fredag går Pil og Ericka Jane på scenen, og så sættes der punktum lørdag 27. august med Iris Gold og Kalaset. Koncerterne fredag og lørdag er arrangeret sammen med Studenterhus Odense.

Se hele programmet for årets H.C. Andersen Festivals på hcafestivals.dk.

For mere information, kontakt:

Rikke From Larsen, Marketing- og kommunikationschef, H.C. Andersen Festivals, tlf. 2284 0885, rikke@hcafestivals.dk

Signe Svendsen kommer også til Odense under årets H.C. Andersen Festivals.

Fakta om H.C. Andersen Festivals:

H.C. Andersen Festivals er en af Danmarks største kulturfestivaler og finder sted hvert år i uge 34 i Odense. I 2022 afvikles festivalen for niende gang og afholdes fra 21.-28. august. H.C. Andersen Festivals samler tusindvis af mennesker gennem kultur og oplevelser, der fylder Odenses gader og stræder med liv, farve og lys i én af byens allerstørste tilbagevendende begivenheder. Festivalens kulturelle program tager udgangspunkt i fem gennemgående værdier i H.C. Andersens forfatterskab. De fem værdier er udvalgt og defineret af Professor Emeritus Johs. Nørgaard Frandsen fra H.C. Andersen Centeret på Syddansk Universitet Odense og danner grundlag for mangfoldigheden i programmet og giver inspiration til de mange nationale og internationale kunstnere, der deltager i festivalen. Værdierne er det grænseoverskridende, mønsterbruddet, tingenes og teknologiens magi, fællesskabets flertydighed og det magtfulde sprog. Et stort og bredt udvalg af fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere formidler på hver deres måde H.C. Andersens evigt aktuelle univers, og i alt byder festivalen på mere end 500 kulturelle aktiviteter for alle aldersgrupper. På grund af den store støtte fra især det fynske erhvervsliv, er størstedelen af de mange events gratis. H.C. Andersen Festivals er med stærk lokal forankring og internationalt udsyn med til at sætte en tyk streg under Odense som en levende og farverig by. H.C. Andersen Festivals er en privat almennyttig nonprofit forening og i høj grad skabt med opbakning fra det fynske erhvervsliv. Sammen med diverse fonde er det fynske erhvervsliv med til at dække ca. 80 procent af festivalens budget, mens Odense Kommune støtter festivalen med ca. 20 procent. H.C. Andersen Festivals er bygget på frivillighed og fællesskab. Festivalen ledes af en bestyrelse med Brian Djernes som bestyrelsesformand. Peter Bøgholm er direktør for festivalen. Alt kan ske under H.C. Andersen Festivals.