Artiklen er sponseret

Tro det eller ej, så er børn faktisk generelt ikke mere sårbare overfor luseangreb. Lus er lige så smitsomme for voksne som de er for børn. Grunden til at børn oftere får det som de første i en familie, er fordi at lus kun smitter ved direkte hovedkontakt.

Da børn oftere kommer tæt på hinanden i en ung alder, smitter lus generelt hurtigere i den aldersgruppe. Når dit barn dog kommer hjem til familien med lus, er der her stor risiko for at hele familien bliver smittet, da den intime natur i hjemmet ofte leder til tættere fysisk nærhed og berøring. Det skal altså noteres at lus på ingen måde kan flyve eller hoppe. Når de smitter, er det altid fordi, de er kravlet over på en anden person.

Behandling af lus
Så snart du begynder at opdage symptomer på lus, bør du gå i gang med behandling. Symptomerne er ikke kun kløen i hovedbunden, men også skæl fra hovedbunden. Der findes et væld af lusemidler du kan tage brug af.

Det er vigtigt at du køber ind efter hvilken type hår du har. Der findes både lusemidler til folk med tyndt og fint hår, men samtidig også andre midler til folk med tykt eller krøllet hår. Du kan med fordel bruge en lusekam samtidig men din lusekur, for at fjerne æg og døde lus.

Kan man forebygge lus?
Det kan virke svært at forebygge lus, men det er ikke umuligt. Det bedste du kan gøre, er at opdage lus hurtigt hos dit barn. Der findes forskellige sprays man kan bruge, som ikke har brug for at blive vasket ud, men kan holde lusene væk hvis de er i ens omgangskreds.

Lignende sprays kan også fås som behandlingsmulighed. Det kan for eksempel være en god idé, hvis dit barn ikke har lyst til at bruge shampoo-lignende produkter.

 

Det kan være svært at forebygge lus, men det er ikke umuligt. PR-foto