Hvordan kan vi hjælpe Ukraines kunstnere?

Fyns Grafiske Værksted har tre medlemmer i Ukraine, eller det havde vi – nu er de alle flygtet til sikre områder i Europa. Hvordan deres hverdag og kunstneriske virke skal udvikle sig, er svært at forudse lige nu.

Fyns Grafiske Værksted er en del af et EU-støttet projekt for immigrant-kunstnere (In from the Margins), som modtager flygtede kunstnere i en månedens ophold på vores grafiske værksted. Vi forventer at modtage to-tre kunstnere fra Ukraine senere i år.

Vi ønsker at støtte op om de kunstnere, der har efterladt alt, deres familie deres venner, men også deres indkomstgrundlag, og give dem et nyt grundlag, nogle nye kollegaer, og forhåbentlig nogle nye muligheder for at komme videre, udvikle sig og få fast grund under fødderne igen.

Derfor skal vi hjælpe.

Derfor har vi en ny salgskasse over udvalgte værker i Grafikken, salg som går ubeskåret til ukrainske kunstnere. Vi vil lejlighedsvis vise billeder fra kassen på Facebook og Instagram. Værkerne kan købes fra Facebook og Instagram ved at sende navn og adresse til fynsgrafiskevaerksted@gmail.com og indbetale prisen på MobilePay eller via netbank.

Overskuddet går til Ukrainske kunstnere i denne svære tid.

Det vedhæftede billede er fra H.C.Andersens “Tommelise”, et linoleumssnit af Hardy Ernst (som udstiller i Grafikken måneden ud), det er et eksempel på hvad man kan købe fra vores Ukraine-kasse.

Med venlig hilsen / Best Wishes

Lene Leveau

Daglig Leder / Manager

Fyns Grafiske Værksted

Funen Printmaking Studio

Hans Jensens Stræde 18-20

5000 Odense, DK

Tlf. +45 6613 9973

CVR. 73002915

fynsgv.dk

Galleriet åbningstid: tirsdag-fredag 11-17 og lørdag 10-14

Kontorets åbningstid tirsdag-fredag 10-17