Region Syddanmark sætter gang i planlægningen af en hurtigere flytning af funktioner mellem Svendborg Sygehus og Odense Universitetshospital. Det besluttede regionsrådet mandag. En flytning af udvalgte funktioner var allerede planlagt, men med dagens beslutning beder regionsrådet administrationen om at komme med et forslag til, hvordan det kan ske hurtigere, så bl.a. det kommende center for planlagt kirurgi på Svendborg Sygehus kan se dagens lys hurtigere end først forventet.

Frem for at vente på, at det det nye OUH åbner dørene, sætter regionen nu gang i det forberedende arbejde med at planlægge flytningen af nogle funktioner mellem Svendborg Sygehus og Odense Universitetshospital, så Svendborg Sygehus kan påbegynde arbejdet i overensstemmelse med deres fremtidige profil.

Ændringen af den fremtidige profil for Svendborg Sygehus blev politisk besluttet af regionsrådet i september 2022. Men flytningen for blandt andet den akutte kirurgi fra Svendborg Sygehus til det nye OUH blev allerede besluttet tilbage i 2010, da det daværende regionsråd vedtog, at Svendborg Sygehus skulle være et specialsygehus, når det nye OUH åbner for patienter.

På regionsrådsmødet mandag besluttede regionsrådet at sætte administrationen i gang med at planlægge et forslag til en tidligere flytning af den akutte kirurgi og behandling af traumepatienter fra Svendborg til Odense.

Det er planen, at regionsrådet inden årets udgang skal tage den endelige beslutning om, hvorvidt flytningen af funktioner mellem Svendborg og Odense skal fremrykkes.

Regionsrådet besluttede også mandag, at en høring af personalet i berørte afdelinger skal inkluderes i det forberedende arbejde, som administrationen skal komme med et oplæg til.

Læs mere på regionens hjemmeside

Foto: ABW