In from the Margins: Den første kunstner er her

Projektet ’In from the Margins’ er nu skudt i gang. Projektet skal give flygtninge- og migrantkunstnere muligheden for at udvikle deres kunstneriske evner i støttende kunstneriske fællesskaber.

Rezan Arab er den første deltager i projektet, og han er nu i gang i værkstedet. Rezan er oprindeligt fra Syrien, men han er bosat i Danmark. Han er uddannet på Damascus University og University of Fine Art i Bukarest med speciale i kunsthistorie og malerkunst. Han har udstillet i Karlstad og Stockholm i Sverige samt Middelfart i Danmark.

Søndag den 13. var en gruppe fra ”Chat in Danish” forbi værkstedet. Chat in Danish er et initiativ for internationale personer i Danmark hvor de øver dansk. Rezan afholdte en artist talk for dem og viste dem sine værker. Besøget var en succes.

Den anden deltager i EU-projektet In from the Margins er Dareen Abbas. Hun er oprindeligt fra Syrien, men har boet i Belgien de sidste 8 år. Hun får inspiration fra de fire elementer, kroppens bevægelser og det abstrakte. Dareen arbejdede i værkstedet som en del af programmet, mens hun boede i vores gæstehus ved siden af.

Dareen har for længe siden snuset til nogle af de trykketeknikker hun blev undervist i, men hun dedikerede sig fuldstændig til læringsprocessen for at få mest muligt ud af opholdet. Dareen arbejde med kobberætsning, stregætsning og akvatinte, og blev fuldstændigt bidt med de gamle ætse-teknikker. Hun fik en masse positivt ud af sit ophold, fordi hun virkelig kunne tage sig tid til at fordybe sig i grafikken, hvilket er tydeligt i de værker hun fik skabt.

Dareen har en bachelor i grafik fra Damaskus Universitet og en kandidat i video performance fra universitetet i Belgien.

’In from the Margins’ er et projekt vi har indgået i samarbejde med Edinburgh Printmakers, Cork Printmakers, International Centre of Graphic Arts i Ljubljana og AGA LAB i Amsterdam. Alle grafiske værksteder har i den kommende tid flygtninge- og migrantkunstnere på besøg, som en del af projektet.

Projektet ender med en fælles udstilling i Edinburgh for alle 30 deltagende kunstnere.

https://edinburghprintmakers.co.uk/press

https://www.instagram.com/p/CdEHp1mogW5/

Rezans Instagram: https://www.instagram.com/rezan_ar82/

Dareens hjemmeside: https://www.dareenabbas.com/

Cork Printmakers: https://corkprintmakers.ie/

International Centre of Graphic Arts: http://www.mglc-lj.si/eng

AGA Lab: https://agalab.nl/en/

In from the Margins_application

Med venlig hilsen / Best Wishes

Lene Leveau

Daglig Leder / Manager

Fyns Grafiske Værksted

Funen Printmaking Studio

Hans Jensens Stræde 18-20

5000 Odense, DK

Tlf. +45 6613 9973

CVR. 73002915

fynsgv.dk

Galleriet åbningstid: tirsdag-fredag 11-17 og lørdag 10-14

Kontorets åbningstid tirsdag-fredag 10-17