Velkommen til din sødeste drøm eller værste mareridt. Til udefinérbare fornemmelser og underbevidste følelser. Hvor scenen sat til skæve toner ladet med symbolik. Elise Reine og Adalberto Fernandez Torres er artisterne bag forestillingen PHOBETOR, der vises i DYNAMO i Odense den 23.-25. marts.

I et mørkt og drømmende univers inviteres publikum til at åbne deres øjne for det ukendte, og revurdere deres syn på det normale. Inspireret af David Lynch, gamle sort-hvid film og groteskhed, tager PHOBETOR favntag med alt dét der udfordrer normerne. Med contortion (”slangemenneske”) som central disciplin, snor artisterne sig ind i publikums bevidsthed – som deres værste mareridt, eller hemmelige begær.

Fem år undervejs
Det er cirkusartisterne Elise Bjerkelund Reine og Adalberto Fernandez Torres der står bag forestillingen, som har været intet mindre end fire år undervejs. Dels stod en pandemi mellem dem og mødet med publikum, da premieren skulle have fundet sted i sommeren 2020. Men derudover er det ret almindeligt, at nycirkusforestillinger er længe om at blive udarbejdet – og har et tilsvarende langt liv herefter.

For eksempel er PHOBETOR opført som ’work in progress-visning’ på københavnske Feral Festival februar 2020 i DYNAMO september 2021, som led i et ’residency’ (ophold for kunstnere), hvor artisterne altså har boet i Odense og arbejdet på forestillingen studiet på DYNAMO. Når urpremieren på den endelige forestilling løber af stablen den 23. marts 2023 i DYNAMO, ligger mulighederne åbne for en verdensturné, der ikke har en slutdato.

For verden er ens arbejdsplads, når man er cirkusartist. Det fortæller Elise Bjerkelund Reine, som er baseret i København, men som tæller hele Danmark, Sverige, Frankrig og Spanien som sine arbejdspladser. Partner Adelberto Fernandez Torres er fra Puerto Rico, men bosat i Bordeaux i Frankrig.

Løfter hinanden
– Jeg mødte Adelberto første gang da vi arbejdet sammen i Frankrig i et dansekompagni, hvor vi turnerede med en forestilling med levende fugle i fire år. Her lærte vi hinanden at kende, og begyndte at arbejde på PHOBETOR i januar 2019, fortæller Elise Reine. – Vi har to meget forskellige kroppe og er på mange måder meget forskellige artister. Han er en lille mand, der arbejder meget koreografisk. Jeg er ret lang og arbejder mere i temaer og idéer. Det betyder bl.a. at jeg også kan bære ham, og det åbner ret mange muligheder for os i forestillingen. Jeg tænker meget i visionerne og hans går mere bevægelsesmæssigt til værks.

Sammen komplimenterer de to artister hinanden – dels i arbejdsmetoder, men også fysisk på scenen. De har begge contortion som deres primære disciplin, men gør også brug af trapez, hvilken man også kan forvente sig at se i forestillingen. Her slanger performerne sig ind under bevidstheden på publikum, som dykker med dem ned i drømmenes verden.

Læs mere og bestil billetter på: https://dynamoworkspace.dk/

Foto: Marie Munkner