Byen favner bredt                    

Mit Odense er Danmarks tredjestørste by, som byder på stort og småt til dens indbyggere i alle aldre. Samtidig favner byen også dens talrige turister, som hvert år kommer for at opleve alt det, som storbyen har at byde på. Der findes seværdigheder i alle afskygninger, og du kan opleve alt fra kultur til natur over et rigt by- og butiksliv.

H.C. Andersens fødeby

De fleste kender de overordnede træk i historien om H.C. Andersens opvækst i byen, men sandheden er, at du kan lære endnu mere ved at være her i mit Odense. Odense huser mange forskellige museer og to af dem omhandler den folkekære helt – oplev H.C. Andersens barndomshjem og H.C. Andersens hus, hvor du kan blive endnu klogere på den verdensberømte forfatter. Du kan tage et smut forbi Fyrtøjet, som er børnenes kulturhus, hvor der er tid til både leg og fordybelse. Naturligvis behøver du ikke besøge museerne for at mærke den gamle, nostalgiske stemning – du kan blot gå runde i den gamle bydel, hvor du kan se forfatterens barndomshjem ude fra på helt tæt hold.

Beundringsværdige bygninger

Mit Odense byder også på flere beundringsværdige kirker, som er værd at aflægge et besøg. Bare i centrum kan du bevæge dig rundt og se Vor Frue Kirke på Frue Kirkestræde, domkirken i Fyens Stift, Sankt Knuds Kirke og Odense Adelige Jomfrukloster. Disse tre kirkelige bygninger bærer hver sin lange historie, som gør dem til noget ganske særligt. Ellers kan du besøge Kongens Have og Odense Slot, som tidligere bestod af et gammel kloster, men som er blevet ombygget af flere gange for henholdsvis Frederik II og Frederik IV. I dag bruges det gamle slot til administrationskontorer.

Smuk natur

Trænger du derimod til at koble helt af, så tag en lille gåtur i ét af byens grønne områder. Du kan få mange timer til at gå i den smukke natur i Fruens Bøge, som ligger i Odense SV. Hvorimod du i centrum kan få grønne oplevelser i både Eventyrhaven, Munke Mose og som sagt ligger Kongens Have også her. Der er tale om tre skønne parker, hvori det er oplagte at nyde den lyse sommer eller det smukke efterår.

Dit Odense er byportalen her i Odense. Der er nogle, der tror, vi hedder Mit Odense, og derfor desværre ikke finder vores byportal, men vi hedder ikke Mit Odense.

Følg os på Dit Odense – fordi vi skriver til dig!

odense-2