PRESSEMEDDELELSE

”NATURindTRYK”

I sommerferien kan børn og voksne få naturen med hjem på tryk

Fyns Grafiske Værksted har fornøjelsen af at arrangere fire workshops for børn og deres bedsteforældre eller forældre i sommerferien 2022 fire forskellige steder på Fyn.

Workshopsene NATURindTRYK foregår over to dage med en naturformidler og en grafiker, som sammen vil stå for at vise kulturen i naturen.

Med naturformidler Peter Schovsbo skal børn og voksne sammen ud at opleve naturen, og med en grafiker fra Fyns Grafiske Værksted skal deltagerne prøve at tegne og trykke deres indtryk fra naturen som et grafisk værk på papir. Der bliver mulighed for at bruge en grafikpresse, og deltagerne vil få en kyndig vejledning af de erfarne undervisere.

”Vi glæder os til at gøre naturen til en uforglemmelig oplevelse sammen med børnene og deres bedsteforældre” siger Lene Leveau, arrangør.

De fire workshops afholdes forskellige naturskønne steder på Fyn – ved Tryggelev Nor, på Hindsholm, i Eventyrhaven i Odense og Svanninge Bakker.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyn.

Det er workshops følgende uger og steder:

Uge 28 (onsdag og torsdag)

Tryggelev Nor på Sydlangeland / Ormstrupvej 22, Tryggelev

Peter Schovsbo og Tilde Louise Carlsen

Antal deltagere: 14

Uge 29 (mandag og tirsdag)

Svanninge Bakker /i Faaborg Ungdomsskole

Peter Schovsbo og Trine Anderschou

Antal deltagere: 14

Uge 31 (mandag og tirsdag)

Hindsholm / Johannes Larsen museet i Kerteminde

Peter Schovsboog Kirsten M. Hesselager

Antal deltagere: 14

Uge 31 (torsdag og fredag)

Eventyrhaven i Odense /Fyns Grafiske Værksted i Odense

Peter Schovsboog Rena Nørskov- Meier

Antal deltagere: 14

Sådan foregår de fire workshops:

dag: kl. 10:00-15:00 mødes man til meditative øvelser og tegning i naturen. Der vil være pauser undervejs. dag: kl. 10:00 – 16:00 mødes man på værkstedet, hvor man sammen arbejder med grafiske tryk.

Pris: 200 kr. pr. voksne inkl. materialer.Børn mellem 6-15 år deltager gratis, børn skal deltage sammen med en voksen. Husk madpakke og drikkelse.

Tilmelding: Send en mail til fynsgrafiskevaerksted@gmail.com. Derefter betaling via Mobile Pay: 617613 eller kontooverførsel: 5391-000 0247984

Hvem er underviserne?

Naturformidleren:

Peter Schulz Schovsbo er oprindeligt uddannet arkitekt, men har gennem de seneste år beskæftiget sig indgående med naturformidling gennem meditativt ophold, bevidst sansning og håndtegning. Peters arbejde er ikke terapeutisk, men baserer sig på almene redskaber til at fremme menneskers kropslige bevidsthed og oplevelse af forbundethed med naturen. Peter vil bl.a. undervise i nogle enkle øvelser, som med fordel kan genbruges i andre situationer.

Læs mere på www.naturstemt.dk

Grafikerne:

Rena Nørskov er fra Schweiz, er uddannet lærer og har, efter nogle års arbejde som lærer, været på kunstakademi i Schweiz. Efter hun flyttede til Danmark, læste hun tre år til formningslærer på skolen for hverdagskunst i Kerteminde. Hun har bl.a. undervist i billedkunst på en friskole og en folkeskole i 24 år, undervist på to billedskoler og i tolv år undervist på sommerhøjskolekurser. Hun er fascineret af forskellige grafiske teknikker og udtryksformer og glæder sig til at dele denne fascination med deltagerne.

Kirsten Muchitsch Hesselager er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og har gennem mange år undervist børn i billedkunst og børnegrafik i folkeskolen og på billedskoler. Desuden har hun undervist voksne i akvarel, tegning og grafik. Kirsten er meget fascineret af naturen og er bannerfører for at bruge den giftfrie farve i sin grafik og undervisning. Kirsten er bl.a. tilknyttet Fyns Grafiske Værksted og Johannes Larsen Museet som underviser. Se mere på kirstenhesselager.dk

Tilde Louise Carlsen er uddannet grafisk designer fra Den Grafiske Højskole, og er datter af filminstruktør Henning Carlsen og livskunstner Hjørdis Carlsen. Tilde har lært maleri hos akvarelprofessor Arne Isacsson, Anders Wallin og Lars Holm i Sverige samt på Royal Drawing School.

Tilde arbejdede tidligere indenfor kommunikation, illustration og kunstneriske projekter for offentlige og private virksomheder i firmaet Tildesign. Nu underviser Tilde i akvarel og meditation på kurser i Spanien, Frankrig og Danmark. Tilde brænder for at få akvarellen anerkendt som selvstændigt kunstnerisk medie og for en ny verdensorden baseret på medmenneskelighed og balance med naturen. Dertil kommer at Tilde bor tæt ved Skovsgård Gods og har stor undervisningserfaring fra ind- og udland.

Se mere på tildeart.dk

Trine Anderschou bor på Sydfyn, er uddannet lærer og på det Fynske Kunstakademi. Trine har mange års erfaring med undervisning på Odense Designskole og på Fyns Grafiske Værksted.

Trine er en særegen grafiker, hvis emner og kunst udmærker sig ved at have en holdning og en mening om emnet, der portrætteres.

Man kan følge hende på instagram.com/trineanderschou/

Kontakt : Lene Leveau +45 6613 9973.

Med venlig hilsen / Best Wishes

Lene Leveau

Daglig Leder / Manager

Fyns Grafiske Værksted

Funen Printmaking Studio

Hans Jensens Stræde 18-20

5000 Odense, DK

Tlf. +45 6613 9973

CVR. 73002915

fynsgv.dk

Galleriet åbningstid: tirsdag-fredag 11-17:00 og lørdag 10-14:00

Sommeråbent: mandag-fredag 11-17:00 og lørdag 10-15:00

Kontorets åbningstid tirsdag-fredag 10-17:00

Kontoret er lukket i sommerferien.