Vejdirektoratet satte sidste år gang i opførelsen af nye busstoppesteder i henholdsvis Odense Kommune, Billund Kommune og Holstebro Kommune. De står nu færdige. Dermed er der skabt bedre forhold for passagerer i den kollektive trafik på landets statsveje.

Her ses det nye busstoppested i Holstebro. Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet arbejder ikke kun med at bygge nye veje, men sikrer også, at der er nem adgang for folk i offentlig transport til at stige af og på busserne. Derfor blev der i efteråret taget hul på arbejdet med at opføre nye busstoppesteder på udvalgte strækninger i henholdsvis Odense Kommune, Billund Kommune og Holstebro Kommune. Det sidste af disse busstoppesteder er nu færdiggjort, og de er alle taget i brug.

”Det er vigtigt, at vi arbejder på at gøre det så let og sikkert som muligt at bruge den kollektive trafik langs statsvejene. De store veje er kendetegnet ved, at der er meget trafik, og man må køre stærkt, og derfor gør et busstoppested med en buslomme en stor forskel for trafiksikkerheden. For passagerer betyder det, at det bliver mere trygt at stå og vente på bussen, og for bilister betyder det, at man som bagvedkørende ikke behøver at svinge over i den modsatrettede kørebane for at foretage en overhaling,” siger Ditte Bøgh Asaa, der er projektleder ved Vejdirektoratet.

De færdiggjorte busstoppesteder er opført på henholdsvis rute 30 i den lille by Stenderup-Krogager, der ligger mellem Esbjerg og Grindsted, ved et erhvervsområde på Energivej syd for Odense og på Viborgvej nær samkørselspladsen ved Mejrup øst for Holstebro.

På nogle af busstoppestederne er der lidt småting, der mangler, da der lagde sig en ordentlig bunke sne, da der skulle lægges asfalt. Det bliver færdiggjort, så snart vejret tillader det.

Alle tre busstoppesteder er taget i brug af busselskaberne.

Fakta om projektet
Projektet udspringer af Infrastrukturplan 2035, hvor der var afsat 50 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til at skabe bedre busfremkommelighed i hele landet.

Kilde.