Som en hyldest til den danske Tour de France-start senere i år genforener Bjarne Riis for første gang nogle af sine største stjerner fra årene med Team Saxo Bank. Det sker i Jyske Bank Arena i Odense d. 14. maj, og hovedpersonerne lover en sjov aften med masser af anekdoter fra alverdens landeveje.

Da 2022 lagde fra land, trådte Danmark samtidig gang i et på alle måder historisk cykelår. I de første dage af juli lægger de rødhvide landeveje asfalt til verdens største årlige sportsbegivenhed, Tour de France, som starter med tre etaper i Danmark og har mål i blandt andet Nyborg.

For at hylde den danske Tour-start genforener Bjarne Riis for første gang i 10 år sin gamle kerne af cykellegender. Det er humørbomben og vejkaptajnen, tyske Jens Voigt, tempomaskinen og klassikerkongen fra Schweiz, Fabian Cancellara, og de luxembourgske brødre, klatrerne Andy og Frank Schleck. Alle har de det til fælles, at de har kunne iklæde sig Tour de France’ ikoniske, gule førertrøje.

I Odense vil de – styret af cykelkommentator Dennis Ritter – fortælle om deres tid sammen på det danskbaserede cykelhold, Team Saxo Bank, der i en årrække var blandt verdens bedste og toneangivende i Touren. “Vi vil gerne hylde Grand Depart i Danmark og gøre vores til at skabe en cykelfest hen over sommeren. Så vi vil gerne give de danske cykelfans et blik ind i maskinrummet på et Tour de France-hold og fortælle om nogle af de mange sjove, skøre og anderledes historier, vi sammen oplevede,” siger Bjarne Riis.

Også Fabian Cancellara glæder sig til mødet med de danske cykelfans.

“Alle os på holdet dengang var jo nærmest halvt danske og fik utroligt meget støtte fra danskerne, når vi var rundt i verden for at køre løb. Jeg håber, vi kan give dem noget igen ved at skabe en fed aften med vores personlige fortællinger om op- og nedture,” siger han.

Det er muligt at købe billetter til foredraget i Jyske Bank Arena d. 14. maj via Tikkos hjemmeside her.

For yderligere information eller interviews, venligst kontakt: Anders Damgaard, KommPress, presseansvarlig for Tikkos “Verdens bedste cykelhold”. Mobil: 53682038.