Odense Bibliotekerne gør klar til endnu en udgave af Skrækfest fra den 2-4 feb.

Gyserfestivalen SKRÆKFEST indtager Odense i den første uge af februar med fokus på mytologisk horror

Så er der godt nyt til alle, der elsker at blive skræmt fra vid og sans. Horrorfestivalen Skrækfest byder nemlig på et væld af skrækindjagende oplevelser fra den 2. til 4. februar.

Årets tema under Skrækfest er “Myter”, og i løbet af festivalen vil de besøgende kunne dyrke deres passion for uhygge og koldsved gennem alt fra filmnætter med blandt andet folk-horror, religiøs fanatisme og spøgelseshistorier til brætspil, VR-horror og koncerter

– Jeg synes, at det er skønt, at vores by rummer et så bredt spektrum af oplevelser, hvor man får mulighed for at opleve en helt anden side af vores kulturscene, end det, som der er mest af. En festival, der er præget af myter, horror og gys giver mulighed for at få et indblik i nogle af de mørke afkroge af kulturlivet. Det bliver uden tvivl nogle (u)hyggelige dage i Odense, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen Søren Windell (C).

Foredrag gør os klogere på den mytologiske horror
I løbet festivalen kan man opleve en række foredrag, hvor der både fredag og lørdag er hekse på programmet. Fredag åbnes med et fortryllende foredrag omkring heksen som horror af Maria Østerby, der er museumsinspektør ved HEX! Museum of Witch Hunt. Om lørdagen giver forfatter Rikke Schubart et mere nutidigt blik på hekse i hendes foredrag om “den moderne heks”, som på ny er blevet interessant i vores moderne tid. Derudover kan man opleve forskellige forskere fortælle om videnskaben bag horror, om den japanske mytologiske horror og gyset i naturen.

De mest hårdkogte og koldblodige gyserfans kan også prøve kræfter med en helt ny dimension af skræk og rædsel gennem horror-computerspil baseret på Virtual Reality i en zone med skrækindjagende 3D-gyserspil der, ifølge arrangørerne, vil kunne få selv de meste hærdede gyserfans til at flygte. Er man til ekstrem metal, kan man træde ind i mørket på spillestedet Frølageret og lade sig forføre af de grænsesøgende toner fra det svensk-mexicanske black-metal band Nigrum og det Odenseanske death-metal band Blodrus.

Markedsplads for gys og horror
For tredje år i træk åbner festivalen dørene op for Dark Market, som er et udvalg af boder med alt fra musik inden for subgenrer som goth og industrial til merchandise inden for det sære og bizarre med smykker, tøj, kunst og alt mellem himmel og helvede.

Odense – gysets by
Odense er en by med masser af gys i kraft af en lang række af kulturaktører, der beskæftiger sig med de mørkere sider af kulturen gennem film, rollespil, brætspil og musik. Det er igennem et stærkt samarbejde mellem disse aktører, der blandt andet tæller Metal Mekka, Kulturmaskinen og andre lokale aktører, at SKRÆKFEST er en realitet.

Ifølge festivalarrangør Kathrine Dyrkilde handler festivalen om at introducere publikum til nicheområder, de normalt ikke støder på.

– Det er en af bibliotekernes styrker at alliere sig med andre aktører fra kulturscenen for at skabe øjenåbnende oplevelser for publikum. Derfor er en festival som denne en essens af, hvad vi gerne vil stå for – og så er vi glade for, at Kulturmaskinen og Nordisk Film Biografer er med på ideen om at fejre gyset og gruen. Vi glæder os til at invitere de mange stærke aktører fra horror-scenen ind og give publikum oplevelser, som de forhåbentligt sent vil glemme.

Læs mere her:
Odensebib.dk/skrækfest
Skrækfest 2023 (Facebook)

Foto: ABW