Udlandsrejser og sommerferieaktiviteter er for de fleste danskere en fast del af sommerferieglæderne. Udsatte børn betaler dog en særlig høj pris, og derfor er det en afgørende opgave at mindske følgevirkninger mest muligt. Smilets Lejr i Odense er en af de foreninger, der tager denne opgave på sig ved at arrangere en ferielejr og aktiviteter for udsatte børn fra Fyn, Ærø og Langeland. Foreningen har netop modtaget en donation på 15.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden til afholdelse af aktiviteter til dette års ferielejr, så børnene får en uforglemmelig ferieoplevelse.

Smilets Lejr arrangeres af Røde Kors og foregår på Vesterdal Efterskole, hvor lejren bliver afholdt hvert år i uge 29. Ca. 85 børn og i alt 55 frivillige får nye spændende oplevelser på lejren, der har til formål at give udsatte børn en ferieuge med masser af opmærksomhed og oplevelser, de ellers ikke ville have fået. Casper Lundgreen, lejrleder ved Smilets Lejr, siger:

“Lejren foregår, for det meste, på selve lejrstedet, hvor vi har gang i en masse skøre ting. Vi arrangerer sjove workshops, vilde konkurrencer, våde vandkampe, hyggelige lejrbål og en masse andet sjovt for børnene. Vi oplever, at børnene får tiltrængte succesoplevelser og vigtige sociale relationer, og vi kan mærke, at vi giver dem et skub i den “rigtige” retning. Det er vigtigt for at gøre lejren til noget ganske særligt, så den kan give børnene nogle unikke og trygge minder, som de kan huske tilbage på, når hverdagen kan være hård.”

“Derfor er vi meget glade for donationen fra EDC EDC Poul Erik Bech Fonden, der skal give plads til endnu flere sjove aktiviteter for børnene. Ekstraordinære aktiviteter vil gøre ferien endnu sjovere for børnene, der af forskellige årsager, ofte har Smilets Lejr som deres eneste feriedestination og aktivitet. Med donationen kan vi sikre, at børnene får en sommerlejr fyldt med mindeværdige oplevelser, og det er vi meget glade for, da der er mange af dem, der virkelig har brug for det,” fortæller han.

15.000 kr. til mere trivsel I 2021 tilbød Røde Kors også Weekendlejr, hvor børn i efterårsferien kunne få et afbræk fra en ellers udfordrende hverdag. Weekendlejren foregår en enkelt weekend, men har ellers samme formål og også samme sjove og kreative aktiviteter som Smilets Lejr i sommerferien.

Mads Packness, indehaver i EDC Poul Erik Bech Odense N, stod for overrækkelsen af donationen. Han udtrykker stor respekt for de frivillige ved Smilets Lejr: “Bag os er Poul Erik Bech Fonden, der via overskuddet fra mæglervirksomheden støtter foreninger, som brænder for at gøre en forskel for udsatte børn. Det er Smilets Lejr et rigtig godt eksempel på. Smilets Lejr er en beundringsværdig forening, der virkelig har hjertet på det rette sted. De gør et stort stykke arbejde for at skabe gode minder for udsatte børn, og deres indsats er til at føle på. Intet barn bør mistrives, og Smilets Lejr gør alt, hvad de kan, for at undgå mistrivsel hos udsatte børn fra Fyn, Ærø og Langeland. Jeg ønsker dem alle en rigtig dejlig sommerlejr fyldt med spændende aktiviteter og nye gode venskaber.”

Om Poul Erik Bech Fonden EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.poulerikbechfonden.dk.

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af Poul Erik Bech Fonden: Dansk Folkehjælp, Bolbro Brugerhus Odense, Mødrehjælpen Holbæk, Kirkernes Familiehjælp Randers, Specialskolen Bramsnæsvig, Svovlstikkerne og Bykirken Odense.

Om Poul Erik Bech

I juni 2015 valgte Poul Erik Bech som 66-årig at gennemføre et generationsskifte i Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech. Løsningen på generationsskiftet blev, at Poul Erik forærede 60% af aktierne i virksomheden til Poul Erik Bech Fonden, 30% af virksomheden til sin datter Jane Bech og selv beholdt de sidste 10%. Via fondsejerskabet blev fremtiden således sikret for såvel medindehavere som virksomhedens mere end 650 medarbejdere – en ejerstruktur, som kendes fra nogle af de største, danske virksomheder.

Om EDC Poul Erik Bech EDC Poul Erik Bech er Danmarks største og eneste landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed og består af 74 boligbutikker, 19 erhvervscentre og har over 650 medarbejdere. EDC Poul Erik Bech har over 40 års erfaring og er en del af EDC-gruppen. EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er den eneste fondsejede mæglervirksomhed. Størstedelen af virksomheden er ejet af den almennyttige fond Poul Erik Bech Fonden. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for børn. Kender du en lokal forening, der har brug for en håndsrækning, så hører vi meget gerne fra jer? Læs mere på www.poulerikbech.dk og www.poulerikbechfonden.dk