Endnu et mesterværk af den anmelderroste forfatter bag Kvinder uden mændEn international klassiker indenfor magisk realisme med efterord af bogen…

En international klassiker indenfor magisk realisme med efterord af bogens oversætter, Nazila Kivi.

Mænd fra forskellige civilisationer er en feministisk klassiker (oprindeligt udgivet i 1993). I ni selvstændige, men forbundne fortællinger udlægges civilisationer og mænd, der hver især jagter frigørelse og Vestens selviscenesættende lykke. Verdens absurde virkelighed og livets paradokser skildres på poetisk og humoristisk vis i Parsipurs velkendte stil.

Oversætteren Nazila Kivi har skrevet bogens efterord, som opsummerer værkets aktualitet. Kivi er en vigtig og aktiv stemme på den danske debatscene og har også oversat Kvinder uden mænd samt Frie Oplevelser. ·”Iranske Shahrnush Parsipurs magiske forfatterskab forvandler os.” – Politiken.

·”Parsipur er en modig, talentfuld kvinde og frem for alt en stor forfatter.” – Marjane Satrapi, forfatteren af Persepolis.

·Falco har god kontakt til forfatter og oversætter og kan arrangere interviews.

Om bogen:

Udgivelsesdato: 14. juni

Genre: Kortroman

Vejl. pris: 199,95

Format: Kartoneret

Sider: 120

Oversætter: Nazila Kivi

ISBN: 9788794232241

Om forfatteren:

Shahrnush Parsipur er en iransk forfatter, som flere gange har været fængslet for sin systemkritiske litteratur om kvindelig frigørelse og seksualitet. Det iranske styre bandlyste hendes værker i 1990’erne, og de udstråler alle netop den nerve, der ligger i, at hvert et ord, som ytres, er farligt vigtigt. I dag lever Parsipur i eksil i USA, hvor hun har modtaget priser for sin litterære kamp for kvinders rettigheder. I dansk kontekst blev hun kendt, da hendes kortroman Kvinder uden mænd udkom i 2019.