Når vinteren nærmer sig, hygger vi indendøre med god mad og varme drikke. I Danmark, som i det meste af Nordeuropa, kender de fleste til gløgg, som kan laves på mange måder. I de senere år har en nye dekadent delikatesse vundet indpas herhjemme, nemlig eggnog, der skriver sin historie tilbage til Sydamerika, men historikere har dog også fundet en lignende varm drink i kilder fra middelalderens England.

Hvor gløgg baseres på vin, normalt rødvin, mens også hvid gløgg og alkoholfri gløgg er blevet mere udbredt, laves eggnog på spiritus. Den vigtigste ingrediens er dog som navnet antyder æg. Resultatet er en lækker tyktflydende og krydret drink, der giver varme og energi i hele kroppen i en kold tid. Ligesom gløgg har eggnog utallige forskellige varianter, afhængig af hvor den laves.

Venezuelansk eggnog består af æg, mælk og venezuelansk rom, og det er en variant, som Michelle Alexandra Ninzatti har skaffet hjem til Danmark, nærmere bestemt Odense, hvor hendes firma er baseret. Hun leverer varen i Odense – du kan bestille via sms til 20724224.

Edai 
v/ Michelle Alexandra Ninzatti
Nyvangsvej 21
5000 Odense C
20724224

Fotokredit Agnes Saaby Thomsen for Kitchen Collective (1)