OFF – Odense International Filmfestival modtog 6. juni en donation fra Spar Nord Fonden på 125.000 kroner. Donationen skal bruges på Samtalesaloner under OFF18, hvor publikum kan opleve spændende personligheder diskutere filmkunst med mere. OFF18 løber af stablen fra mandag d. 27. august til søndag d. 2. september 2018.

OFF er Danmarks ældste og eneste Oscarkvalificerende filmfestival. Siden 1975 har publikum oplevet kortfilm fra hele verden, og 2018 bliver ingen undtagelse, hvor næsten 3000 film fra over 100 nationer er tilmeldt konkurrencen.

Filmfestivalen byder desuden på et væld af sidearrangementer som paneldebatter, workshops, koncerter, fokusprogrammer, et stort skræddersyet program til børn og unge – og ikke mindst Samtalesalonerne, som Spar Nord Fonden støtter med 125.000 kroner.

Foto: ABW

– Odense International Filmfestival er en stor årlig begivenhed for byen, og den har en vigtig rolle i det danske filmmiljø. Det er dejligt, at Spar Nord Fonden har valgt at støtte OFF18, så festivalen kan fortsætte sin udvikling til glæde for både filmkunsten og publikum herhjemme. De fortjener en stor tak, for det er ikke muligt at skabe en festival på dette niveau uden engagerede sponsorer og samarbejdspartnere, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Fortsat udvikling
Sidste år prøvede OFF konceptet med Samtalesaloner for første gang, og det blev en stor succes. Her kunne publikum opleve markante personligheder diskutere kortfilm og kærlighed, ambitioner og engagement samt tale om filmkunstens rolle i samfundet. Store sal på Kulturmaskinen blev omdannet til pejsestue med sofaer på scenen og en intim atmosfære.

– Vi synes, at Samtalesalonerne lyder som et spændende projekt og det kunne være spændende at udvikle til gavn for alle festivalens gæster under OFF18, fortæller direktør i Spar Nord Odense, Jesper Fruerlund og fortsætter:

– Spar Nord Fonden støtter hvert år kultur, sociale formål, forskning og foreninger med ca. 50 millioner kr. og her er OFF18 et virkelig godt formål. Jeg kan kun opfordre andre, som har gode projekter til at søge fonden om midler, for det kan være, at vi kan hjælpe projekterne på vej.

De 125.000 kroner fra Spar Nord Fonden betyder, at OFF kan videreføre og udvikle konceptet bag Samtalesalonerne. Således kan festivalen invitere spændende og relevante profiler fra filmverdenen til Odense, og det glæder festivalleder Birgitte Weinberger:

– Vi er simpelthen så glade og stolte over den meget generøse donation fra Spar Nord. Samtalesaloner er den naturlige videreførelse af festivalens værdier, hvor vi konstant tilstræber at udvide vores horisont og blive klogere på hinanden og den verden vi lever i. Samtale og nærvær er kerneværdier og helt centrale for OFF, og vi glæder os vildt til at kunne præsentere Spar Nords Samtalesaloner til august.

Odense International Filmfestival har i de seneste år oplevet en stor vækst, og i 2013 blev OFF Danmarks første og eneste filmfestival, der fik stemplet som Oscar-kvalificerende, og dermed kan sende vinderne af både den nationale og internationale kortfilmkonkurrence videre til Academy Awards. Fra 2015 fik animationskonkurrencen samme status, og fra 2018 får festivalens nye dokumentarkonkurrence også chancen for at nå Oscar-uddelingen.