1882 private indbrud i Odense: Sådan stopper husejere tyven på få sekunder

Odense var den kommune i Danmark med tredje flest indbrud sidste år. En af de mest effektive sikringer mod ubudne gæster har hidtil været forbeholdt virksomheder, men nu er der godt nyt på vej til hårdtprøvede husejere.

1882 gange sidste år kom odenseanske familier og enlige hjem til et hus, der havde været indbrud i. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge lokal sikkerhedsekspert tager et privat indbrud hårdt på psyken.

– Selvom det kan lyde lidt bagatelagtigt for nogen, der ikke selv har prøvet det, så er den slags angreb i privaten ekstremt grænseoverskridende for den, der har oplevet det. Mange af os har tillid nok til vores medmennesker og nabolag til, at vi slet ikke forventer den slags, siger Peer Lindharth fra EL-Team Sikring i Odense.

Et af de mest effektive værn mod indbrud i hjemmet er ifølge den odenseanske sikkerhedsekspert en tågekanon, der på under 20 sekunder fylder lokalet med harmløs og lugtfri tåge, så tyven ikke kan se en hånd for sig. På grund af prisen er tågekanoner mest brugt af professionelle i butikker og på lagre samt af mere velhavende personer. Men nu er der godt nyt for de mange private i Odense, der gerne vil sikre deres bolig bedst muligt.

Udviklet til parcelhuse

Sammen med den danske virksomhed, PROTECT, tilbyder EL-Team Sikring nu tågekanoner, der er specialudviklet til parcelhuse til omkring 6.500 kroner før montering.

 

– Tågekanonen er ekstrem effektiv og skræmmende for en tyv. Prøv at forestille dig, at du er trængt ulovligt ind i et fremmed hus, der på under tyve sekunder bliver fyldt med tæt, hvid tåge.Tager du synssansen fra en indbrudstyv, tænker han kun på en ting, og det er at komme ud ad samme vej, som han kom ind – hurtigst muligt, siger Peer Lindharth fra EL-Team Sikring i Odense

 

Se stue blive fyldt med røg på under 20 sekunder

 

Her er tyvene aktive

Danske PROTECT har leveret over 100.000 tågekanoner i mere end 50 lande via selvstændige distributører. Tågen er uskadelig for mennesker, dyr, elektronik og inventar.

 

– Indbrud er noget af det mest grænseoverskridende, man kan forestille sig. Derfor er det særligt tilfredsstillende, at vi nu kan tilbyde en effektiv sikkerhedsforanstaltning, som er til at betale for helt almindelige parcelhusejere i Odense, siger Thomas Stig Thøisen, Nordic Sales Manager i PROTECT.

 

Ifølge en redegørelse fra Bolius er de mørke måneder fra oktober til februar det tidspunkt på året, hvor flest oplever indbrud. Jul og nytår topper listen over tyvenes travleste perioder, hvorimod der sker færrest indbrud fra april til juni. Det skyldes, at her opholder mange sig udenfor i nærheden af boligen, og det afskrækker tyvene.

 

De fleste indbrud i private hjem bliver begået om formiddagen mellem klokken 10 og 12 og om aftenen mellem kl. 18 og 20. Virksomheder er mest udsatte i aften- og nattetimerne.