Odense Rundt guider dig rundt i hele Odense – uden om vejlukninger og ensretning og frem til kendte og mindre kendte steder. Det er der nu 20.000, der har benyttet sig af ved at hente app’en ned på mobilen.

By- og Kulturforvaltningen lancerede for lidt over et halvt år siden app’en Odense Rundt, som netop har rundet en milepæl på 20.000 downloads. App’en er et redskab, der hjælper byens brugere med at finde vej og komme rundt i Odense – uden om aktuelle vejlukninger m.m. – uanset om man er i bil, på cykel eller til fods. Samtidig kan man hente inspiration og få overblik over de mange spændende faciliteter og skønne åndehuller, som Odense har at byde på.

– Vi er i gang med at omdanne vores by, og det betyder, at mange fx oplever at skulle finde nye veje i en periode. Odense Rundt skal være med til at afbøde de gener, det kan betyde for den enkelte i hverdagen. Jeg bliver mødt med ros og positive tilkendegivelser fra rigtig mange forskellige odenseanere, der oplever Odense Rundt som et nyttigt redskab at have ved hånden i det daglige. Så det glæder mig, at vi allerede har rundet 20.000 downloads af app’en, fortæller by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Udvikles løbende sammen med brugere
Odense Rundt udvikles løbende sammen med brugerne, der bl.a. opfordres til at bidrage med billeder af de forskellige steder i app’en og indsende info om steder, der endnu ikke er med i Odense Rundt. Der er der mange brugere, der gør.

By- og Kulturforvaltningen arbejder lige nu på en version 2 af Odense Rundt, der bl.a. indeholder muligheden for at vælge sine personlige favoritsteder og de adresser, man bruger oftest, så man hurtigt kan få dem frem på skærmen.

Om Odense Rundt
Odense Rundt er en app og hjemmeside. Med Odense Rundt ved hånden får du bl.a.:
– Overblik over steder og faciliteter i hele Odense – fra parkeringspladser og legepladser til turforslag, hundeskove, skaterbaner, luftpumper, toiletter og meget andet.
– Detaljerede rutevejledninger til steder i Odense fra hele Fyn. Rutevejledningen tager højde for ensretninger, svingrestriktioner m.v. – også de midlertidige, som andre GPS-tjenester ikke når at fange – og du kan vælge at blive stemme-guidet på din rute, så opmærksomheden er på trafikken imens.
– Overblik over og information om aktuelle vejarbejder.
– Vist vej til nærmeste ledige parkeringsplads og info om priser, tidsbegrænsning m.m.
– Forslag til gå- og cykelture i det grønne Odense.
– Temaet “By for alle” med fokus på tilgængelighed, herunder overblik over bænke, lydfyr, hæveautomater med syntetisk tale, handicapparkering og -toiletter.

Statistik på Odense Rundt
– Der er blevet vist 100.000 ruter på ruteplanlæggerdelen af Odense Rundt det sidste halve år.
– De emner, flest brugere er inde på, er parkering, vejarbejder og vejlukninger – men også legepladser, seværdigheder og turforslag på cykel er populære.
– De konkrete steder, flest brugere har klikket sig ind på, er den 1) nye p-kælder under ODEON og Thomas B. Thriges Gade, 2) det netop overståede vejarbejde på Østre Stationsvej og Nørregade og 3) Triatlon Festivalen, som man kunne få overblik over på Odense Rundt sidst i juni.
– Antallet af daglige brugere (hjemmeside og app samlet) er p.t. oppe på 500-1000.