A. Enggaard har købt grund til opførelse af ca. 28.000 kvadratmeter bolig på den gamle slagterigrund i Odense, hvorpå entreprenørvirksomheden sammen med pensionsselskabet PKA skal opføre en ny bydel med både boliger, rekreative områder og parkeringsfaciliteter. Lokalplanen er netop blev behandlet i By- og Kulturudvalget, og selve byggeriet ventes igangsat på den anden side af sommerferien.

Vejledende – principskitse. Foto: A. Enggaard

Snart skyder et nyt boligområde op nær Odense bymidte, Kongens Have og Odense Banegård. Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har nemlig købt den vestlige del af den gamle slagterigrund, der skal danne rammen om et nyt boligområde med cirka 300 nye boliger, grønne gård- og opholdsrum samt en underliggende p-kælder. Pensionsselskabet PKA er medinvestor på projektet, som både vil rumme leje- og ejerboliger.

– Vi er meget tilfredse med, at vi har købt dette attraktive område, og vi ser frem til at påbegynde projektet og dermed bidrage til den byudvikling, der finder sted i Odense i disse år. Det er desuden vores ambition at engagere os endnu mere i byggeprojekter i Odense fremadrettet, da vi ser nogle gode muligheder for at være med til at udvikle byen, fortæller adm. direktør Asger Enggaard.

Ambitionerne for Odense var blandt de vigtigste årsager til, at A. Enggaard sidste år etablerede afdeling i Syddanmark, der allerede er vokset til godt 15 ansatte, og projektet på den gamle slagterigrund er første byudviklingsprojekt i Odense for virksomheden. Det kommende boligområdes ca. 28.000 etagemeter er inklusiv de eksisterende bygninger på godt 1.600 etagemeter, som A. Enggaard også har overtaget.

– De cirka 300 nye boliger bliver fordelt på tre mindre boligklynger varierende fra tre til otte etager samt to højere bebyggelser på 14 og 20 etager, hvor især de øverste lejligheder får en unik udsigt over hele Odense og omegn. Det hele bindes sammen af nogle grønne og indbydende bylivs- og opholdsområder, siger afdelingschef for A. Enggaards afdeling i Syddanmark Palle Priska og fortsætter:

Vejledende – principskitse. Foto: A. Enggaard

– Desuden er beliggenheden central og attraktiv. Hele bydelen er under udvikling, og vores nye boligområde kommer til at bidrage til at binde de omkringliggende projekter sammen med midtbyen. Afstanden til Odense Banegård, Kongens Have og Odense City kan tilbagelægges på cirka fem minutter, og derudover kommer den nye letbane til at køre tæt forbi.

Sælger af grundstykket er Odense Projektudviklingsselskab A/S, og det er CC Property A/S, der har formidlet salget. Adm. direktør i Odense Projektudviklingsselskab A/S Jens Belling ser frem til realiseringen af områdets potentiale:

– Efter at vi selv har været med til at danne rammerne for dette spændende område, er det med stor glæde og tilfredshed, at CC Property A/S har formidlet salget til netop A. Enggaard, og at vi dermed overlader stafetten til A. Enggaard, som er kendte for store byudviklingsprojekter i både Aalborg og Århus. Vi er sikre på, at projektet er i gode hænder, og at vi får et boligområde, der bliver et smukt bidrag til Odense centrum, siger Jens Belling.

Den nye lokalplan er netop behandlet i By- og Kulturudvalget, og borgmester Peter Rahbæk Juel hilser initiativet velkommen:

Vejledende – principskitse. Foto: A. Enggaard

– Med en højde på 20 etager vil det nye byggeri byde på en flot udsigt over Odense og den store forandring, som byen lige nu gennemgår med letbane, havneudvikling og en helt ny bydel lige midt i byen. Samtidig vil 300 nye boliger på netop denne grund være et vigtigt bidrag til yderligere at binde Odenses centrum nærmere sammen med det havneområde, der også er i rivende udvikling, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel

A. Enggaard er nu i fuld gang med projekteringsprocessen, og selve byggeriet ventes igangsat efter sommerferien.