Formand for Syddansk Vækstforum, Stephanie Lose (V), er parat til at bevillige penge til at give udflyttede medarbejdere og deres familier en god start på livet i Region Syddanmark.

Foto: ABW
1.015 statslige medarbejdere har netop fået at vide, at deres arbejdsplads i fremtiden får adresse i Region Syddanmark. Til Odense flytter Miljøstyrelsen (440 arbejdspladser), dele af Skattestyrelsen og Skatteankestyrelsen (21) samt Sekretariatet for Studievalg Danmark (4)

– Jeg er rigtig, rigtig glad for de mange nye arbejdspladser, der er på vej til Fyn, Sønderjylland, Sydvestjylland og Trekantområdet, siger Stephanie Lose (V), formand for Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum og fortsætter:

– Men jeg har naturligvis også stor forståelse for, at mange medarbejdere fra i dag står over for nogle svære overvejelser i forhold til, om de og deres familier skal flytte med arbejdspladsen til vores del af landet.

I Syddanmark samarbejder foreningen ”work-live-stay southern denmark” med virksomheder, kommuner og uddannelsesinstitutioner om at tage imod, tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft fra ind- og udland.

– Men mindst lige så vigtigt arbejder foreningen med at hjælpe medfølgende ægtefæller, partnere eller kærester med at få et attraktivt job og en karriere her i regionen, påpeger Stephanie Lose.

I den første udflytningsrunde bevilgede regionsrådet og Syddansk Vækstforum midler til work-live-stay southern denmark, bl.a. til partnerlivskonsulenter i alle fire delområder af regionen, og de hjælper også tilflyttere med at få et lokalt netværk.

– Vi har fået gode tilbagemeldinger fra de styrelser, der blev flyttet ud i første runde. De finder det positivt, at work-live-stay tager hånd om medarbejdere og familie, når de kommer hertil, så vi er klar med nye penge til denne udflytningsrunde, hvis det bliver nødvendigt, siger vækstforumformanden.