img_2241Der blev lavet 121 kvadratmeter brunsviger til Syddansk Universitet i Odense i forbindelse med deres 50 fødselsdag.

Der er lavet intet mindre end 10.000 stykker brunsviger til gæsterne.
De 500 store brunsvigerkager (42×58 centimeter) – nok til 10.000 personer, når den skæres ud i 20 stykker – er bestilt hos Føtex-bageren i Bolbro.

“Det kan måske godt lyde som et stort tal for jer, men det er lidt mindre for mig. Vi bager til seks butikker, og det bliver til 400 brunsvigere om ugen, så vi er vant til det. Men det er da lidt meget på én dag,” siger Føtex-bagermesteren.

Drømmen har været, at lave den længste brunsvigerkage og komme i Guinness Rekordbog, men grundet brandsikkerheden kan det ikke lade sig gøre.

Universitet er blevet begrænset af sikkerhedshensyn og må derfor ikke blokere de skydedøre der er på den lange gang, Gydehytten, netop for at have exit udgange.

I stedet for et langt kage bord vil SDU stille fire forskellige bordopdækninger med brunsviger, og vigtigst af alt, vil der stadig være 10.000 stykker.

For 50 år siden da SDU for første gang åbnede dørene for de første studerne var der 160 der startede, delt ud på humaniora studie og lægevidenskab. I dag er der mere en 31.000 studerene under de fem fakulteter på Syddansk Universitet.

Dit Odense har været med til fødselsdag, se billederne her