På blot halvandet år er robotvirksomheden ROEQ blevet veletableret på det globale marked med mere end 80 partnere over 40 lande. Nu investerer den stærke danske fond VækstPartner Kapital et større millionbeløb i ROEQs fortsatte vækstrejse. Dermed får ROEQ en erfaren partner med finansielle muskler til at understøtte opskaleringen, så ROEQ bliver verdens førende leverandør af udstyr til mobile robotter, også kaldet AMR. ROEQs ordrebog vidner, at virksomheden udvikler netop det, som kunderne efterspørger, når de skal automatisere den interne logistik med mobile robotter.

Robotter rykker, foto: ROEQ

Markedet for mobile robotter, AMR, er i kraftig vækst, også under covid-19-pandemien, og der er rift om de godt 30 forskellige topmoduler og tilbehør, som ROEQ har udviklet til montage på en MiR-robot. Produkterne gør robotterne i stand til at afhente og aflevere emner og varer i en fremstillingsvirksomhed, på et hospital, hos grossister eller i logistikbranchen.
Accelerationen fra lokalt startup-firma til global vækstgazelle er i fuld gang i domicilet i Vissenbjerg på Fyn. De 14 medarbejdere har særdeles travlt med at produktudvikle, producere og servicere forhandlere og kunder i hele verden. Markedet for mobile robotter, AMR, er i kraftig vækst, også under covid-19-pandemien, og der er rift om de godt 30 forskellige topmoduler og tilbehør, som ROEQ har udviklet til montage på en MiR-robot. Produkterne gør robotterne i stand til at afhente og aflevere emner og varer i en fremstillingsvirksomhed, på et hospital, hos grossister eller i logistikbranchen.
Partner i VækstPartner Kapital, Anders Tvegaard, er ikke et sekund i tvivl om, at han har gjort en rigtig god investering på vegne af de mere end 80 private investorer bag VækstPartner Kapitals fond.
”ROEQ er en meget stærk produktvirksomhed inden for en sektor, som vi ser rigtig meget potentiale i. Hele AMR-området (autonome mobile robotter) er superspændende, og ROEQ-teamet ved præcis, hvordan man laver stærke industriprodukter, der skaber værdi for kunderne. Produktpaletten har en ekstraordinær høj kvalitet og en gennemtænkt brugergrænseflade. De leverer simpelthen det bedste udstyr i markedet. Det er det, vi kan høre, når vi taler med deres kunder”, fortæller Anders Tvegaard, VækstPartner Kapital, der i forvejen har gjort en række andre investeringer på området for industriel automation, herunder TriVision, CIM Industrial Systems med flere.
På vej mod superligaen
VækstPartner Kapitals millioninvestering sker efter et halvt års grundige forberedelser, hvor fonden validerede ROEQs store potentiale. Det fortæller CEO i ROEQ, Michael Ejstrup Hansen:
”Vi har siden januar ledt efter den helt rigtige partner, som via et aktivt partnerskab kan bidrage med kommerciel, strategisk indsigt og erfaringer med at udvikle en organisation i vækst. Vi kan allerede mærke, hvordan samarbejdet har professionaliseret vores unge virksomhed og tiltrukket værdifulde profiler til vores ledelse og bestyrelse. Vi får skærpet vores vækstkurs med en præcis global prioritering af både markeder og produktmix, så vi kan skalere virksomheden op i robotbranchens superliga,” konstaterer Michael Ejstrup Hansen.
Om ROEQ
ROEQ udvikler udstyr til mobile robotter, der effektivt bygger bro mellem for eksempel lager og produktionslinjer, så industrien kan opnå en fuldautomatiseret, intern logistik mellem lager og produktion. Robotvirksomheden startede i år 2017 og er en 100% dansk ejet virksomhed, hvor størstedelen af komponenterne til robotudstyret også leveres fra danske virksomheder. I dag udvikler, producerer og sælger ROEQ sine produkter i 28 lande igennem 83 distributører. ROEQs sortiment af topmoduler og cart-løsninger gør det muligt at få en MiR-robot til, uden menneskelig involvering, at afhente/aflevere vogne eller paller med emner til f.eks. et transportbånd. Brugere af ROEQs udstyr findes både i industri og logistikbranchen samt sundhedssektoren.
Om VækstPartner Kapital
Bag VækstPartner Kapital i Ry står partnerne Jon Risvig og Klaus Bülow Davidsen og siden suppleret af partner Anders Tvegaard. De driver to investeringsfonde med fokus på B2B vækstselskaber. Fondens partnere er hyppigt til stede ude hos porteføljevirksomhederne for at bidrage strategisk og operationelt med deres erfaring og kompetencer.