En ny kulturfestival skal skabe dialog mellem mennesker fra de tre store monoteistiske religioner – kristendom, islam og jødedom. I forbindelse med festivalen bliver der udviklet undervisningsmateriale til Odenses skoler, oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Abrahams sammenbragte børn er titlen på en ny kulturfestival i Odense, hvor formålet er at skabe dialog mellem byens indbyggere fra de tre store monoteistiske religioner – alle er naturligvis velkommen til at deltage.

Abrahams sammenbragte børn løber af stablen i Odense i perioden 15. september til 2. december 2018. Festivalen modtager støtte fra flere fonde, og Odense Kommune har også bakket op om Abrahams sammenbragte børn med 200.000 kroner, som kommer fra By- og Kulturforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen.

I forbindelse med festivalen har University College Lillebælt udviklet et spændende undervisningsmateriale til brug i skolerne, fordi arrangørerne har et særligt fokus på de yngre borgere i Odense, hvilket glæder rådmændene Jane Jegind og Susanne Crawley Larsen.

– Det er altid spændende, når vi bringer kulturen i spil i undervisningen. Kunst og kultur binder os sammen, og det gør os klogere på hinanden, samfundet og os selv. Jeg håber, at festivalen og undervisningsmaterialet vil sætte en masse selvstændige tanker i gang, for det udvikler ligeså meget som jagten på et facit, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

– Vi trænger jævnligt til at blive udfordret på vores forudindtagede holdninger til hinanden, og her kan festivalen give os et kærligt skub. Gennem dialog kan vi blive klogere og opdage, at vi har langt mere tilfælles med naboen, end vi måske går og regner med. Det handler om dannelse, når vi lytter og taler sammen, og det er bestemt noget, som hører hjemme i undervisningen, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Abrahams sammenbragte børn
Festivalens titel kommer fra Jens Galschiøts kunstprojekt Abrahams Børn, som skulpturen Fundamentalism er en del af.

Ved en festlig sammenkomst i Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N, får offentligheden mulighed for at få meget mere at vide om baggrunden for det nye initiativ.

Det sker mandag den 26. februar kl. 16.00, hvor kulturfestivalen bliver skudt i gang med taler af Jane Jegind, Susanne Crawley Larsen i selskab med Jens Galschiøt og Kulturmaskinens leder, Jesper Vognsgaard, der er en af drivkræfterne bag festivalen.

Foredrag, rundvisninger og events
I forbindelse med festivalen bliver Jens Galschiøts skulptur opstillet et centralt sted i Odense. Derudover søger festivalen for at koordinere og markedsføre begivenhederne via plakater, annoncer, hjemmesider og sociale medier, mens det er op til den enkelte arrangør at stå for planlægning og økonomi ved egne arrangementer.

På denne måde kan mange forskellige arrangementer kan indgå i festivalsamarbejdet – hvis de respekterer festivalens krav om at være “dialogskabende, oplysende og båret af tolerance over for anderledes tænkende”.

Festivalens koordinationsgruppe består af fire personer: Kulturmaskinens leder Jesper Vognsgaard, FOF-leder Anders Kinch-Jensen, publikumschef Jens Winther Bang Petersen fra Odense bibliotekerne og sognepræst Lars Hagensen fra Dalum Kirke.