Uge 47 står i baobabtræets tegn i Helsemin Odense. Hele ugen vil butikken være indrettet med et levende baobabtræ og baobabfrugter og byde på aktiviteter for kunderne.

I Helsemin i Odense står uge 47 i baobabtræets tegn. Forretningen er blandt de første i landet til at få ny produktserie med baobabolie på hylderne. Foto: PR

Den afrikanske savanne og Odense Centrum har ikke umiddelbart meget til fælles. Men i uge 47 får de en fællesnævner, nemlig de afrikanske baobabtræer.

Helsemin i Odense holder eventuge med levende baobabtræ og baobabfrugter i butikken og aktiviteter for kunderne. Det sker i anledning af en ny produktserie med afrikansk baobabolie, som forretningen er blandt de første i landet til at få på hylderne.

— Vi vil gerne gøre lidt ud af at fortælle kunderne om baobabolie som ingrediens, for det er helt nyt herhjemme. Derfor laver vi en hel uge i baobabbens tegn, så folk kan blive klogere på, hvad det egentligt er, og prøve nogle af produkterne på egen hud. Jeg tror, det er noget, vi kommer til at se i mange produkter fremover, siger Inge Brunslev, der er butikschef i Helsemin i Odense.

Fra aloe vera til baobab
Manden, der har hentet baobabtræet til Odense, er den 60-årige iværksætter, globetrotter og planteentusiast Jesper Hummeluhr. Det er selv samme mand, som i sin tid introducerede danskerne for aloe vera-planten. Han driver i dag firmaet Avivir sammen med sin hustru, og de håber begge, at odenseanerne vil tage godt imod baobabolien.

Helsemin i Odense holder forskellige aktiviteter og konkurrencer i ugens løb. Kunderne kan blandt andet vinde et baobabtræ med hjem. Foto: PR

— Den olie, der kan udvindes fra baobabtræerne, er mere effektiv som hudpleje end nogen anden olie, vi kender til. Med det samme, vi prøvede den, vidste vi bare, at det her skulle alle andre også have gavn af. Så det er fedt, at vi i samarbejde med Helsemin i Odense kan vise folk, hvad det er, og hvordan det virker, siger Jesper Hummeluhr.

Baobabolien, der dokumenteret blandt andet kan reducere rødme og øge hudens elasticitet, vandt i foråret prisen som Årets Skønhedsprodukt ved Danish Health & Science Awards 2018.

Få et baobabtræ hjem i stuen
I hele uge 47 vil der være en baobabudstilling i Helsemin på Mageløs 10 i Odense, ligesom man kan deltage i en konkurrence om at vinde et baobabtræ hjem til stuen. Tirsdag den 20. november holder butikken desuden en demodag, hvor man kan høre mere om baobabolie som ingrediens og selv prøve det på egen hud.

— Jeg glæder mig til at se, hvad vores kunder siger til det hele. Forhåbentligt bliver de lige så begejstrede over baobabolien, som vi er. Og så er det jo altid sjovt med lidt anderledes og mere eksotisk stemning i butikken, siger Inge Brunslev.

Baobabolien udvindes fra frugter på baobabtræet. Ifølge Inge Brunslev, der er butikschef Helsemin i Odense, bliver det en ingrediens, vi kommer til at se i flere produkter fremover. Foto: PR