Tietgen Business fik i oktober tildelt værtsrollen for et nationalt videnscenter med fokus på anvendelse af IT i undervisningen på erhvervsuddannelserne.  Nu er centerets leder fundet og det blev den 61-årige Axel Hoppe, der tiltræder centerchef-stillingen den 1. februar 2019. Axel Hoppe kommer fra en stilling som sekretariatsleder i Produktionsskoleforeningen.

Han ser frem til udfordringen og opgaven på Tietgen.  ”Jeg har altid beskæftiget mig med hvad børn og unge skal lære. Nu har regeringen fastlagt en spændende digitaliseringsstrategi og her er det væsentligt at finde ud af, hvilke teknologier de unge skal bruge og hvilke der giver den bedste læring.  Det er de helt centrale spørgsmål at stille i det kommende videnscenter, som vi skal forsøge afdække for hele erhvervsskolesektoren. Det er en spændende og meget meningsfyldt opgave, jeg ser frem til at tage fat på, sammen med de kommende kolleger i videnscenteret og de Tietgen-kollegaer, som vi skal arbejde tæt sammen med.”

Dorte Isager har været konstitueret leder for videnscenteret ved siden af hendes rolle som uddannelseschef på Tietgen Business. Hun ser frem til, at Axel Hoppe tiltræder og videnscenteret for alvor tager form.

Pressefoto: Tietgen, Alex Hoppe.

”I erhvervsskolesektoren anser vi dette videnscenter som utrolig spændende og helt centralt for fremtidens læring om anvendelse af IT. Axel og hans hold skal finde ud af, hvornår vores elever lærer mere og bedre af at bruge IT og hvornår vi skal lade være med at bruge det. Centerets arbejde skal være til gavn for alle i hele sektoren, fra landbrugsskolen i Nordjylland til produktionsskolen på Lolland-Falster. Vi glæder os meget til at se centeret komme i gang, da digitalisering og god brug af IT i flere år har været en stort fokuspunkt for Tietgen,” fortæller Dorte Isager.

Videnscenteret satser på at være i fuld drift i løbet af foråret. Herefter vil arbejdet gå i gang med først at indsamle erfaringer med anvendelsen af IT i hele sektoren og dernæst at formidle dette på tværs af de 105 uddannelser, som dækker hele Danmark geografisk.