Lørdag den 22. september samler Alzheimerforeningen ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Men organisationen mangler indsamlere i Odense C.

Under overskriften ‘Husk mig’ går hundredvis af mennesker på gaden lørdag den 22. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at samle ind til fordel for de omkring 85.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom og de ca. 400.000 pårørende, der står lige ved siden af. Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Odense C. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig.

Demens – en frygtet sygdom
Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom, som er en af de mest frygtede og opslidende sygdomme i Danmark.

– Demens rammer hårdt. Når et menneske får demens bliver hele familien ramt. Mange oplever at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Men der er håb, for det er muligt at leve et godt liv med demens – det kræver blot den rette støtte og forståelse. Med pengene fra landsindsamlingen er vi med til at sikre, at mennesker med demens og deres pårørende får den støtte og rådgivning i hverdagen, der kan gøre livet med demens bedre. Og med støtte til forskningen kan vi holde liv i håbet om at finde en kur, siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen opfordrer til, at så mange som muligt melder sig og bruger et par timer lørdag den 22. september. Tilmeld dig på www.huskedagen.dk.

Fakta om demens:
– I Danmark lever op 70-85.000 mennesker med en demenssygdom
– Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom
– Hver dag rammes 40-45 mennesker af demens i Danmark
– I 2040 forventes antallet af mennesker med demens at vokse til 150.000
– Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom.

Om Huskedagen 22. september:
Tid: kl. 10:00-13:00
Sted: Over hele landet. Se listen over indsamlingssteder her.

Foto: Alzheimerforeningen