Odense Letbane P/S har skrevet kontrakt med entreprenørfirmaet Arkil A/S, som har vundet den tredje af i alt syv entrepriser på arbejdet med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove forud for letbanebyggeriet. Denne gang gælder det anlægsarbejdet på Rismarksvej samt den nordlige del af Højstrupvej.

Inden letbanen kan blive anlagt, skal der laves en otte meter bred bræmme hele vejen gennem byen – for at skabe plads til skinner, køreledninger og master. Anlægsarbejdet, der handler om at lave nye vejbaner, cykelstier og fortove, vil give odenseanerne et klart indblik i, hvordan den fremtidige letbane vil tage sig ud i bybilledet.

Mandag 21. august har Odense Letbane P/S skrevet kontrakt med Arkil A/S om at stå for det forberedende anlægsarbejde på Rismarksvej samt den nordlige del af Højstrupvej. Arbejdet forventes at begynde i efteråret på Højstrupvej og fortsætte senere på Rismarksvej.

Foto: Odense Letbane

Arkil A/S har vundet kontrakten med et bud på 21,9 millioner kroner i et udbud, hvor yderligere seks danske entreprenørfirmaer også afgav tilbud.

Arbejdet med at lave nye byrum rundt om letbanen er delt op i syv entrepriser. De to første kontrakter blev begge vundet af entreprenørfirmaet M.J. Eriksson A/S, som skal stå for arbejdet mellem Hjallese Station og Nyt OUH samt på Nyborgvej og Ørbækvej Nord.

– Det er glædeligt, at vi nu får endnu en entreprenør om bord i letbaneprojektet, så vi nu har både M.J. Eriksson A/S og Arkil A/S involveret i arbejdet med at flytte veje, fortove og cykelstier. Det viser os, at konkurrencen virker – at de bydende entreprenører kæmper om at vinde entrepriserne. Samtidig minimerer vi både den økonomiske og anlægsmæssige risiko ved, at arbejdet er spredt ud på flere entreprenører, forklarer en tilfreds Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Hos Arkil ser man også frem til at bane vejen for den odenseanske letbane. Virksomheden etablerede en selvstændig anlægsafdeling i Odense for et par år siden og glæder sig til at være med til at sikre lokal beskæftigelse, også for unge under uddannelse.

– I Arkil lægger vi stor vægt på at uddanne og ansætte lokal arbejdskraft. Vi har allerede taget konsekvensen af letbanekontrakten og er gået i gang med at finde flere lærlinge fra Odense og resten af øen, siger afdelingschef Jannik B. Lund fra Arkil.

De fire byrumsentrepriser, der fortsat mangler at blive udbudt, er Idrætsparken-Vesterbro, Vestre Stationsvej-Østre Stationsvej, Albanigade-Benediktsgade og Ørbækvej Syd-Campusvej. Disse vil blive udbudt over de kommende måneder, hvorefter anlægsarbejdet kan gå i gang.