De har haft viljen til at ændre en stemning fra utryg til tryg. Derfor er det en samlet beboergruppe i Korsløkken, der er årets modtager af SSP Prisen.

SSP Odense Prisen blev uddelt på SSP’s årsmøde den 28. august, hvor repræsentanter fra beboerne i Korsløkken var på scenen for at tage imod prisen, som blev overrakt af Odenses børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

Korsløkken har siden 2015 haft fokus på at øge trygheden i området samt at forebygge det, der forårsager utryghed. Udfordringerne har blandt andet været hærværk, hashrygning i kældre, hasarderet scooterkørsel, provokerende og chikanerende adfærd blandt unge og manglende anmeldelser til politiet.

For at skabe øget tryghed har beboerne samarbejdet med flere forskellige professionelle aktører som SSP, BoligSocialt Hus/Korsløkken, afdelingsbestyrelserne i boligforeningen, områdets skoler, politiet samt trygheds- og gadeplansmedarbejdere fra CFU (Center for Familier og Unge).

De kriminalpræventive aktiviteter har blandt andet bestået af “tryghedsmøder” og “tryghedsvandringer” i området. Beboerne har holdt fast i vandringerne, som i dag foregår fast hver torsdag.

“Alfa og omega er beboeres vilje til at ændre stemningsbilledet i Korsløkken – og den er stor. Der er enkelte, der ikke kan opføre sig ordentligt – og det skaber utryghed. Men det er en meget lav procentdel. Langt størstedelen af beboernes udviser klippefast vilje til at gøre Korsløkken til et trygt område uden kriminalitet, hærværk og illegale rusmidler. Det engagement i den lange seje kriminalpræventive proces vil vi gerne anerkende og give størst tænkelig ros”, lød det i indstillingen af beboerne i Korsløkken til årets SSP-pris.

Fakta:
SSP Odense Prisen gives til en person, en gruppe eller en forening, som i det forgangne år har gjort en særlig kriminalitetsforebyggende indsats.

Tidligere vindere:
2014: Natteravnene i Korup
2015: SAHAN
2016: Fritidsvejledning uden grænser
2017: Vægterne ved Beredskab Fyn

Beboerne i Korsløkken med SSP Prisen 2018. Foto: Odense Kommune