Tre danske hold deltog i opvisningskonkurrencen ‘Gym for Life Challenge’ i Liege, Belgien forrige weekend. I konkurrencen i opvisningsgymnastik med 825 gymnaster fra 12 forskellige lande, sikrede Bellinge Performance Team sig nogle af de eftertragtede guldmedaljer.

Tre danske GymDanmark-foreninger deltog i den første udgave af European Gym for Life Challenge (EGFL). Gymnasterne fra Bellinge gjorde det så godt, at de sikrede sig de eftertragtede guldmedaljer. Efter opvisningskonkurrencen tog de direkte videre til deltagelse i EUROGYM 2018.

Med en flot dramatisk og farverig opvisning med både rytme og springserier, modtog danskerne guldmedaljer for deres præstation. Det var også en rigtig glad og stolt træner for de Odenseanske gymnaster – Trine Moesgaard, der siger ‘vi havde slet ikke forventet guldmedaljerne, men gymnasterne gjorde det rigtig godt, og de har bestemt fortjent dem’.

Efter Gym for Life ventede fem dage med endnu mere gymnastik. Holdet deltager nemlig også i gymnastikfestivallen EUROGYM i samme by
Bellinge Gymnasterne træner 2-3 gange ugentligt og med 15 opvisninger om året i Danmark, har gymnasterne nok at se til. Men det gør dem ikke mætte på flere internationale opvisningsstævner – slet ikke. 14-årige Sophia, som er med til EUROGYM for anden gang, siger ‘Vi elsker gymnastik i Bellinge, og ved EUROGYM får man nye venner fra andre lande, og så får vi også lov at prøve andre ting på de forskellige workshops i løbet af ugen’. Til spørgsmålet om hvor guldmedaljen i Gym for Life skal hænge, når hun kommer hjem, svarer en glad Sophia ‘sammen med alle de andre’.

Bellinge Gymnasterne Performance Team løser desuden en masse lokale opgaver i Odense som uddeling af flyers, parkeringsvagter mv. for at tjene penge til deres rejser. Den næste store rejse bliver til næste år, hvor gymnasterne fra Odense skal med til verdens største gymnastikfestival ‘World Gymnaestrada 2019’ i Østrig.

Foto: GymDanmark