Populære filmpakker for de mindste er tilbage, når Kulturregion Fyn og OFF – Odense International Film Festival inviterer til endnu en omgang Børnebiffen på Fyn.

Børnebiffen, foto. OFF

Børnebiffen er et gratis tilbud til børn og pædagoger, som på Fyn præsenteres af Kulturregion Fyn i samarbejde med Det Danske Filminstitut. OFF har siden 2018 været tovholder på projektet, og grundet stor interesse og efterspørgsel har Kulturregion Fyn og OFF fået mulighed for at tilbyde en ny sæson i efteråret 2020. Efterårets visninger strækker sig fra primo oktober til primo december, og mange institutioner har allerede sikret sig pladser.

Lars Erik Hornemann, formand for Kulturregion Fyn, glæder sig over Børnebiffens popularitet:

“Det er fantastisk, at Børnebiffen er blevet så populær, for kombinerer man de sjove, lærerige og skæve film med det filmpædagogiske materiale, som også tilbydes Børnebiffens biografgængerne i app’en FILMCENTRALEN / FOR DE YNGSTE, så er man godt på vej i forhold til at styrke børnenes kulturelle og digitale dannelse.”

Kultur i børnehøjde

Med Børnebiffen får børn i alderen 3-7 år mulighed for at opleve gode børnefilm på det store lærred, og for mange af dem er det deres første møde med biografens mørke.
OFFs festivalleder, Birgitte Weinberger, glæder sig over, at de mindste igen kan komme i biografen med Børnebiffen og byder velkommen:

“Jeg er meget glad for, at vi igen kan tilbyde sådan en oplevelse for de mindste, som på trods af Covid-19 kan få en spændende og tryg tur i biografen. Børnebiffens film giver de helt små publikummer muligheder for at se og forstå sig selv i en større sammenhæng. Det er netop dét, kunsten kan. Derfor er det også så vigtigt, at vi alle eksponeres for kunst i alle former – det kan slet ikke starte for tidligt.”

Gå sikkert i biffen

Ligesom det er sikkert at gå i biografen privat, så er det også sikkert at gå i biografen med Børnebiffen. Nogle ting er anderledes ift. tidligere sæsoner – Covid-19 er en del af hverdagen, og derfor er turen i biografen naturligvis tilpasset til at overholde retningslinjerne, så børn og pædagoger
får en tryg oplevelse.

Om Børnebiffen

Børnebiffen er et gratis filmtilbud til daginstitutioner og 0.-klasser. Tilbuddet rummer en tur i biografen med kortfilm særligt udvalgt til de mindste. I 2019 indtog over 10.000 børn og deres pædagoger fra hele Fyn de lokale biografer for at se kortfilm for børn udvalgt af Det Danske Filminstitut og Dabuf – Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber. Udover filmoplevelsen får pædagoger og deltagere også adgang til Kulturregion Fyns filmpædagogiske materiale og Det Danske Filminstituts nye app målrettet førskolebørn: FILMCENTRALEN / FOR DE YNGSTE. Appen byder på en masse kreative, fysiske og mediepædagogiske aktiviteter inspireret af Børnebiffens film.