Udviklingen på boligmarkedet i Region Syddanmark er splittet. Udviklingen i de seneste tre måneder spænder fra store værdistigninger i Svendborg til markante værditab på Fanø. Det viser Bolighed.dks Prisindeks, der har opgjort de allernyeste boligdata for andet kvartal af 2017.

Med en beskeden værdistigning på 0,9 procent det seneste år er Boligmarkedet i Region Syddanmark overordnet set stagneret sammenlignet med landets øvrige regioner. Tallet dækker over en udvikling, hvor 9 ud af 22 kommuner i regionen har oplevet værditab på villaer og rækkehuse.

Værst ser det ud i Fanø Kommune, hvor priserne i andet kvartal af 2017 er faldet med 6,6 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det svarer til et værditab på cirka 118.000 kr. for en gennemsnitlig bolig på 140 kvadratmeter til 1,8 mio. kr. Også Kerteminde, Sønderborg og Fredericia kommuner har oplevet tab.

I det splittede syddanske boligmarked ser det anderledes lyst ud for husejerne i Svendborg Kommune. Her var kvadratmeterprisen i andet kvartal af 2016 stort set identisk med den i Fanø Kommune, men et hus på 140 kvadratmeter til 1,8 mio. kr. er her steget med cirka 106.000 i værdi.

– Boligmarkedet i Region Syddanmark udvikler sig i to retninger. På den ene side har vi vækst i kommuner som Svendborg, Langeland og Billund, mens mere tyndtbefolkede kommuner som Fanø, Ærø og Kerteminde kommuner oplever værditab, siger adm. direktør i www.bolighed.dk, Christian Jaspers.

Her koster husene mest
Regionens dyreste huse – målt på gennemsnitlig kvadratmeterpris – skal stadig findes i Odense Kommune. Her er udbudsprisen for et hus på 140 kvadratmeter godt 2,3 mio. kr., hvilket er næsten tre gange så højt som Tønder, hvor regionens billigste kvadratmeter er beliggende. I Tønder kan et tilsvarende hus i gennemsnit erhverves for lige knap 800.000.