De seneste tal fra Boligsidens markedsindeks tyder på, at bolighandlen fortsætter sin vækst i 2018, og følger de sidste par års stigninger på boligmarkedet. Prisstigning varierer dog fra by til by og kommune til kommune.

Står du til at sælge bolig i Odense, er der en god gevinst at hente. Odense er nemlig et af de byer der skiller sig mest ud, med sin høje procentmæssige stigning. De sidste tre år er gennemsnits kvadratmeterpriserne (KVM) på villaer og rækkehuse steget med næsten 16%. I 2015 lå KVM prisen på knap 13.300 kroner, mens den i år lyder på lige over 15.400 kroner.

Det vil sige, at en bolig på 150 KVM i 2015 kunne fås til cirka 2 mio. kr., hvor samme bolig i år koster over 2,3 mio. kr. Helt præcist lyder differencen på 315.000 kr.

Hvis du tværtimod står til at skulle købe en bolig i Odense, er der mindre gode nyheder at hente. Nedslagsprocenten har nået de seneste tre års laveste punkt, og med et procenttal på 3,3, skal boligkøberne ikke forvente de store rabatter. Tilbage i 2015 løb denne på 4,1%.

Det vil sige, hvis den ønskede ejendom har en værdi på 2,3 mio, kan man som køber forvente, at der med en gennemsnitlig nedslagsprocent på 3,3%, bliver slået lige over 76.000 kr. af prisen. Rabatten var højere i 2015, hvor man med 4,1% kunne slå over 94.000 kr. af prisen.

En nyhed der kommer både købere og sælgere til gode, er den lave salgstid på villaer og rækkehuse. I 2018 bliver en bolig i Odense solgt i gennemsnit på 4,5 måned, mens den tre år tilbage blev solgt på cirka 5 måneder. Købere og sælgere er ikke de eneste der er glade for dette fald i salgspris, det glæder også den rådgivende boligadvokat.

“Det er en spændende udvikling, der finder sted i Odense. Priserne stiger, rabatten er faldende, mens handlerne går hurtigere og hurtigere. Man kan virkelig se på tallene, men også mærke på telefonerne, at efterspørgslen på villaer og rækkehuse i Odense er i vækst. Det er især salgstiden der gør vores arbejde lettere. Da vi som boligadvokat ofte har komplicerede og langvarige sager, er det rart med nogle korte af slagsen”, udtaler Odense boligadvokat.

Procentmæssigt er Odense forrest i prisstigninger sammenlignet med Aarhus og Aalborg, dog er priserne stadig højest i Aarhus, hvor KVM prisen i maj 2018 lyder på cirka 22.000 kr.

Odense gennemgår i øjeblikket større spændende forandringer, med forskellige igangværende og afsluttede projekter, som Odense Letbane, færdiggørelsen af Odins Bro og renoveringen af Ny Vestergade, der alt sammen forventes at få yderligere positive indvirken på salget af boliger.

Boligadvokat Odense kan hjælpe dig, uanset om du vil købe bolig eller står til at sælge.