Stigende nethandel giver ‘voldsom trængsel og alarm’ hos de nye pakkeshops i landet. Hos OK Plus-butikkerne i Odense er tendensen tydelig. Især her i juletiden

Butikker i OK Plus-kæden, herunder på Sandhusvej og i Havnegade, langede i november ikke færre end 83.796 pakker over disken alene fra GLS. Hertil kommer pakkerne fra Bring, PostNord og DAO, og i december forventes antallet at stige yderligere på grund af julehandlen på internettet.

“Vi oplever massiv vækst i vores butikker i forhold til vores pakkekoncept. November og især december er traditionelt årets travleste måneder for pakkepost. Tallene for december foreligger ikke endnu, men vi kan allerede på nuværende tidspunkt se, at november slår rekord. GLS, som er vores største samarbejdspartner på pakker, har næsten fordoblet antallet af pakker i forhold november sidste år. Fra 44.280 til 83.796,” siger Michael Djarnis, adm. direktør i OK Plus.

Det lokale posthus
I det hele taget stiger antallet af pakker hos landets OK Plus stationer år efter år, som mange steder fungerer som det lokale posthus. Kæden har været pakkeshop, siden GLS rykkede ind i alle butikkerne i november 2011. Siden er Bring, DAO og PostNord kommet til, og i 2016 forventes det samlede antal pakker at runde 1,1 millioner, hvilket svarer til en stigning på 22 procent siden sidste år.

“Pakkeshoppen er først og fremmest et udleveringssted, men alle fire selskaber modtager også pakker til forsendelse, så den service kan vores butikker også give. Det er et nemt koncept for kunderne, som samtidig benytter lejligheden til at købe en cola eller lignende, og det er vi selvfølgelig også glade for. Vi oplever faktisk et mersalg i 20 procent af ekspeditionerne,” siger Michael Djarnis.

Kigger man på november og et år tilbage, lyder årsgennemsnittet i hver OK Plus butik på 16.395 pakker. Tallene for december 2016 foreligger af gode grunde ikke endnu, men det forventes at blive den bedste pakkeshop-måned i OK Plus nogensinde.