Byens Køkken, som leverer mad til de ældre i Odense Kommune, har netop vundet prisen “De Økologiske Køkkenroser”. Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer.

Tirsdag den 9. oktober blev de ‘De Økologiske Køkkenroser’ uddelt for sjette år i træk. Prisen gives til køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer, og dermed kan fungere som inspiration for andre køkkener i det offentlige.

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) roser Byens Køkken for indsatsen:

– Det er rigtig flot, at Byens Køkken endnu engang vinder en fornem køkkenpris. Det er resultatet af et årelangt og målrettet arbejde med at bringe økologi og friske, lokale råvarer i gryderne til borgerne i Odense, og det understreger igen køkkenmedarbejderens engagement og høje faglighed. Godt gået!

Med ‘De Økologiske Køkkenroser’ vil Landbrug & Fødevarer – sammen med juryen bestående af FOA, 3F samt Kost- & Ernæringsforbundet – gerne belønne de fagfolk, der har stærke holdninger til råvarerne og har fokus på sæson, mindre madspild, økologi og kvalitet.

Juryen gav i år prisen til Byens Køkken med begrundelsen:

– Med 3000 daglige måltider er det forbilledligt, at stort se alt i jeres køkken produceres af friske råvarer, at I gør en dyd ud af at samarbejde med økologiske producenter, og selvfølgelig at I har det økologiske sølvmærke. I er et levende bevis på, at man i storproduktioner sagtens kan lave velsmagende mad af friske, danske og økologiske råvarer, uden det behøver at koste mere.

Det blev Byens Køkken, der vandet prisen “De Økologiske Køkkenroser” i år. Foto: Carsten Andersen og Landbrug & Fødevarer.