Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer igen til Danmark for at sprede juleglæde. I år er Odense blandt de udvalgte steder, som julelastbilen besøger på sin vej gennem landet.

Det sker henholdsvis foran Meny på Mågebakken 4-6 den 29. november fra 15-19 og foran Bilka på Niels Bohrs Allé 150 den 17. december fra 13-19. Bilen kommer til at holde ude foran supermarkedet, hvor der vil blive serveret iskolde Coca-Cola Classic og Coca-Cola ZERO SUGAR for alle, der kommer ud fra deres juleshopping. Man har også mulighed for at få taget et billede foran den ikoniske julelastbil.

Pressefoto: Coca-Cola julelastbilen

Rensdyr, bjældeklang, brunkager og oplyste julelastbiler fra Coca-Cola, der kører gennem snelandskabet i den legendariske tv-reklame. Dét er for mange danskere indbegrebet af julen. Og ligesom sidste år får danskerne mulighed for at opleve den ikoniske julelastbil i det danske vinterlandskab, når julelastbilen gør holdt 31 steder i Danmark for at sprede glæde og dele forfriskninger ud.

Da julelastbilen besøgte Danmark sidste år, blev det et stort tilløbsstykke, som titusindvis af danskere flokkedes om. Derfor var der hos Coca-Cola Danmark heller ingen tvivl om, at julelastbilen i år skulle ud på tur – og at turen i år skal gå forbi Odense.

Alle adresser og tidspunker for de øvrige stop på julelastbilens rute kan findes her.

Læs historien om julelastbilen her:
1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920’erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.

1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul.

1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.

1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer.

1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet ”Christmas Caravans”. Special effects bliver udviklet af George Lucas’ Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen blev optaget i Vancouver i Canada over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.

1998: Lastbilkaravanerne bruges i ”Christmas Caravans III”, som bliver sendt i mere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte Coca-Cola reklamer nogensinde.

2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark til stor begejstring for danskere over hele landet.

2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Cola julelastbilen igen i Danmark. 100.000 mennesker gæster lastbilen.

2018: Julelastbilen gentager succesen og besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende i år få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp.