Danmark og store dele af verden er fortsat lukket ned pga. covid-19, og Det Fynske Kunstakademi har derfor valgt, i samarbejde med de studerende og årets kurator Irene Campolmi, at udskyde åbningen af dette års afgangsudstilling til fredag d. 7. august 2020.

Det Fynske kunstakademi

Således vil udstillingen indtil videre åbne tre måneder senere end planlagt. Oprindeligt var intentionen, at Afgang 2020 skulle åbne for publikum torsdag d. 7. maj.

“Som resten af verden følger vi dag for dag udviklingen af covid-19, og den betydning pandemien har for vores studerendes og besøgendes sikkerhed. Vi håber, at pandemien er kommet så meget under kontrol, at vi til august kan vise afgangsudstillingen for publikum. For selv hvis det bliver med restriktioner, er en udstilling med begrænset adgang bedre end en udstilling uden publikum”, siger rektor, Lars Bent Petersen. 

Afgang 2020 finder sted i Akademiets 135 år gamle Skulptursal, Jernbanegade 13, som også er Akademiets nye beliggenhed centralt i Odense. Til at kuratere og organisere afgangsudstillingen og dertilhørende katalog har Akademiet inviteret den internationalt anerkendte kurator Irene Campolmi. Irene Campolmi kuraterede bl.a. den danske kunstner Jespers Justs udstilling på Charlottenborg i København og den estiske pavillon på den 58. Venedig Biennale i 2019.

Dette års afgangsstuderende er: Rune Viggo Jørgensen, Tao Sabella Hansen, Jonas Vang Hansen, Ditte Marie Frost Clausen, Morten Larsen, Jakob Nilsson, Emil Skamstrup, Mette Rasmussen, Sara Arenfeldt Kragh og Wael Toubaji.

Afgangsudstillingen 2020 er støttet af: Toyota Fonden, Møllerens Fond, Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden og N. M. Knudsens Fond. 

Info om åbningsprogram og åbningstider følger snarest.

For yderligere information vedrørende udstillingen kontakt venligst:
Kommunikations- og udvekslingskoordinator, Marlene Bregndahl
Tlf: +45 66 11 12 88 
E-mail: mb@detfynskekunstakademi.dk