Esportligaen skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om DM i Odense:

Lørdag den 1. juni tørner de 24 bedste danske esport-hold fra klubber, foreninger, skoler og virksomheder sammen i ODEON i Odense. Her kæmper de om titlen som danmarksmestre i esport 2019 og muligheden for at repræsentere Danmark ved efterårets VM i esport.

Mere end 3.000 danske gamere fordelt på over 500 hold har siden september 2018 ugentligt konkurreret mod ligesindede i Counter-Strike, Fortnite og League of Legends i YouSee eSportligaen. Målet har siden sæsonstarten været at kvalificere sig til Danmarksmesterskabet i esport 2019.

Så når dørene åbnes til ODEON i Odense d. 1. juni, vil det være kulminationen på et helt års esports-eventyr for de mange ligadeltagere:

“Vi ser frem til at afslutte sæsonen med et brag, og her vurderer vi, at Odense er den helt rigtige ramme for et sådant arrangement. Sidste år afholdt vi det første danmarksmesterskab i hele Danmarks esportliga på Odense Rådhus, og vi ser igen frem til at åbne dørene i Odense for de passionerede danske esport-fans,” siger Karen Friis Nielsen, bestyrelsesformand i YouSee eSportligaen.

I Odense er der også stor tilfredshed med igen at kunne trække et stort dansk esport-event til byen:

“Jeg glæder mig rigtig meget til igen at byde alle spillerne og gæsterne velkommen til Odense. Der er en fantastisk energi i esport, som jeg ser frem til, og som by er det interessant at være vært for DM. Der er et stort overlap mellem dem, der interesserer sig for esport og gaming, og dem, der interesserer sig for tech. Odenses hastigt voksende robotvirksomheder fortæller, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er en hæmsko for dem, så forhåbentlig kan DM i esport være med til at åbne endnu flere unge talenters øjne for den helt unikke robotbranche, vi har her i byen,” siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.