Tibnor skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om stålgiganten:

Sammenlægningen af Saniståls ståldivision med Tibnor, der er Nordens største distributør af stål og metaller, er nu en realitet. Herved skabes en dansk stålgigant med en omsætning i milliardklassen og direkte leverancer fra egne stålværker i Finland og Sverige.

I november 2018 underskrev Tibnor en aftale om køb af Sanistål ståldivision inkl. anlægsaktiver, leverandør- og kundeforhold samt lagerbeholdninger for 450 millioner kroner. Siden er aftalen blevet godkendt af de danske konkurrencemyndigheder, og dagen før påske den 17. april 2019 var fusionen en realitet.

Tibnor er Nordens største distributør af stål og metaller og er ejet af SSAB (tidligere Svensk Stål), der er Nordens største stålproducent med egne stålværker i både Nordeuropa og USA. Det betyder, at koncernen har kontrol med hele værdikæden – lige fra udvinding af jernmalm i de nordiske fjelde til de færdige stålprodukter, og det giver en lang række fordele for det nye Tibnor og kunderne. Chefen for Tibnor i Danmark, Henrik Ørskov har da også svært ved at skjule sin begejstring over det potentiale, der nu skal indfries:

– Vi har arbejdet med fusionen længe, og det er klart, at det er en stor forløsning, at vi nu kan begynde at hjemtage de synergier, som sammenlægningen af de to organisationer giver. Her er Tibnor en ekstrem stærk spiller på det nordeuropæiske marked med markedets bredeste og dybeste produktsortiment, mens Sanistål blandt andet bidrager med sit 42.000 kvadratmeter store automatiserede stållager i Taulov med et unikt logistiksetup og en automatisering, der kan måle sig med de bedste i branchen, forklarer han.

Henrik Ørskov kommer fra en stilling som direktør for Sanistål ståldivision, og han blev i januar 2019 spurgt, om han ville stå i spidsen for den nye organisation:

– Det er en meget spændende opgave, der venter både for ledelse og medarbejdere. Vi er ca. 150 medarbejdere fordelt på lokationer i Odense, Taulov, Vallensbæk, Aalborg og snart Silkeborg, og nu skal vi lære hinanden at kende og spille hinanden gode samtidig med, at vi skal håndtere det store daglige ordreflow, fortsætter han.

SSAB forventer inden for tre år at kunne indfri et synergipotentiale på ca. 35 millioner kroner om året.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

  • Henrik Ørskov, Tibnor, mobil 2545 4055