Detailgigant i Odense: Salget af sejlerudstyr stikker helt af

Sejlerforening bliver oversvømmet af tilmeldinger, og hos Biltema i Odense er salget af bådudstyr steget ekstraordinært. Corona fylder de danske farvande med hjemlige fritidssejlere.

Bådudstyr går som varmt brød, foto: Biltema

Mange odenseanere har i de seneste måneder været nødsaget til at ændre ferieplaner og forberedt sig på en hyggelig sommer i fædrelandet – ikke mindst fritidssejlerne. Ifølge Henning Jensen, der er formand i interesseorganisationen Danske Tursejlere, bliver der fyldt med danskere i de danske farvande til sommer.

– Der er rigtig meget gang i den lige nu. Vi har fået 600 nye tilmeldinger i de seneste to måneder, hvilket er 50 procent flere end sidste år. Mange fortæller, at i stedet for at bruge 50.000 kroner på en all inclusive-tur til Spanien, udlever de båddrømmen. Samtidig forlænger mange af de eksisterende bådejere deres tid på båden. Jeg havde selv planlagt at besøge de svenske kanaler, men vi tager i stedet en rundtur til nogle af de dejlige danske byer, siger Henning Jensen.

Ifølge Henning Jensen har de fleste sejlere fået deres båd i vandet og har brugt forårets lange weekender på små ture, hvor udstyr og bådens stand bliver testet.

Sejlere klargør bådene

At der er stor forberedelsesaktivitet på de danske lystbådehavne, opleves også hos Biltema i Odense. Detailgiganten har i marts, april og maj solgt knap 50 procent flere bådrelaterede produkter sammenlignet med sidste år.

– Bådudstyr er et af vores vigtigste sortimenter, og salget eksploderer i disse måneder. Mange af vores kunder er ved at lægge sidste hånd på bådene, så de bliver klar til at kaste los. Vi hører flere fortælle, at udlandsrejserne bliver valgt fra til fordel for maritime oplevelser i Danmark, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, udtaler Thomas Vest, som er varehuschef i Biltema i Odense.

Han er sikker på, at den nuværende pandemi i kombination med klimadebatten åbner flere danskeres øjne for fordelene ved at holde ferie herhjemme i Danmark – hvad enten det er i telt, sommerhus eller båd.

 

Biltema Odense er en del af Nordens største kæde af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk