I F.C. Odense drømmer de hverken om kunststofbaner, de nyeste bolde eller andet fancy fodboldudstyr. De ønsker at få egne toiletter og badefaciliteter. Ønsket er muligvis kommet lidt tættere på at gå i opfyldelse hos den fynske fodboldklub. Klubben har underskrevet en sponsoraftale med energiselskabet OK, som betyder, at bilister kan støtte klubben helt uden ekstra omkostninger, hver gang der tankes brændstof på bilen.

F. C. Odense har som mange andre foreninger i Danmark underskrevet en sponsoraftale med energiselskabet OK. Foto: OK

I F.C. Odense glæder de sig ikke kun over, at forårssolen er begyndt at titte frem, så fodboldbanerne er blevet grønne og frostfri.

Klubben har nemlig også underskrevet en sponsoraftale med energiselskabet OK. Bestyrelsen i den fynske fodboldklub håber, at aftalen kan være med til at løfte F.C. Odense til et nyt niveau.

“Vi vil som det første meget gerne kunne etablere toiletter og badefaciliteter i klubben, da vi ikke har det på nuværende tidspunkt, fordi vores klubhus blot er et gammelt kommunalt redskabsskur og en overdækket terrasse. Det skal vi have, så vi kan bygge videre på den gode klubkultur, der er blevet opbygget,” siger Allan Nielsen, som er kasserer i F.C. Odense.

Aftalen er simpel. Man kan støtte klubben med 5 øre for hver liter, der tankes hos OK. Det koster ikke ekstra at tanke, da det er OK og energiselskabets forhandlere, som betaler støtten. Man skal bare huske at melde sit OK Benzinkort til F.C. Odenses sponsoraftale.

Fodboldklubben får 5 øre ekstra for den samme liter, hvis den lokale bilist køber el hos OK. Og yderligere 5 øre pr. liter, hvis man også har mobiltelefoni hos OK. På den måde kan man støtte fodboldspillerne med i alt 15 øre, hver gang man tanker en enkelt liter brændstof.

Fodbold for sjov
Redskabsskuret danner rammerne for den lille klub og er blevet en stor del af dens DNA, forklarer Allan Nielsen.

“Sammenholdet er rigtig stærkt. Vi har en rigtig god holdånd, og her er plads til alle. Der skal ikke gøres forskel på nogen – hverken børn eller voksne. Her er ingen mere end andre. Børnene er en ligeså stor del af klubben som de voksne,” siger han.

I F.C. Odense har bestyrelsen valgt at vise det store fokus på børnene ved bl.a. at investere i en maskotbamse, som er med de yngste til stævner.

“Vi er nok den eneste klub på Fyn, hvor børneafdelingen har sin egen maskot,” smågriner kassereren.

Klubbens motto er “fodbold for sjov” og det leves der i den grad op til ifølge Allan Nielsen. Alle hjælper til, og mange bliver hængende til tredje halvleg efter træning.

“Det gode fællesskab vil vi gerne forbedre endnu mere. Forhåbentligt kan sponsoraftalen med OK være med til at det sker på sigt, sådan vores medlemsfremgang fortsætter. Jeg er ret overbevist om, at den gode stemning og vores tilgang til spillet har medvirket til, at flere har fundet vej til klubben,” siger han og gør opmærksom på, at pengene fra aftalen med OK skal komme alle spillerne til gode.

Siden slutningen af 1990’erne er klubben vokset fra et enkelt herrehold til nu at have flere herrehold og damehold samt en børneafdeling.

Lokale aktiviteter er OK
OK er med på banen, når flere af Danmarks bedste sportsudøvere kæmper for guld. Men støtten går ikke kun til eliten. I en lang årrække har OK også støttet lokalsporten, da virksomhedens tankstationer spiller en rolle i lokalsamfundet. Derfor har det virket naturligt for OK at støtte lokalsporten.

“Lige nu har mere end 1.600 foreninger over hele landet en sponsoraftale med OK. Sponsorkronerne bliver omsat til mange gode oplevelser i klubber og foreninger og hjælper med til, at børn og unge har mulighed for at dyrke idræt, der hvor de bor,” siger Anders Knudsen, salgsdirektør i OK.