Det er første gang de 5 musikudbydere for børn og unge gør fælles front og præsenterer deres musik sammen. Formand for Odense Pigegarde, Anette Illum, siger om arrangementet:

“Det gør vi for at vise bredden og variationen i musikudbuddet til unge i Odense. Vi har en fælles vision, nemlig “musik for alle.” For os betyder det ikke så meget, hvor de unge vælger at spille musik, men at de spiller musik. Det er vigtigt for os, at alle unge har mulighed for at dyrke deres musikalske interesse i et fællesskab med andre. Derfor vælger vi i dag at præsentere alle muligheder.”

Ved koncerten præsenteres også alsidigheden i de unges musikliv i Odense, når både tamburkorps, harmoniorkestre og brass band stiller op til koncert. Hvert orkester vil spille et par numre fra deres eget repertoire, ligesom der også er arrangeret et par fællesnumre for alle deltagere, der skal fyres af i starten og slutningen af koncerten.

Til koncerten deltager også Odense Musikskoles venskabsorkester “PotzBlech” fra byen Schwerin i Tyskland.
By- og Kulturrådmand Jane Jegind byder velkommen til koncerten kl. 10.00.

Meget mere end musik
Musikken giver meget mere for deltagerne end bare det at spille et instrument. At spille med i en gruppe giver også en social omgangskreds og en masse fede oplevelser med koncerter, arrangementer, rejser og konkurrencer. Det giver et fællesskab med andre unge, som har samme interesse som en selv.

Maibrit Baagøe Schmidt, souschef på Odense Musikskole udtaler:
“At børn og unge spiller musik fylder ikke ligeså meget i medierne som sport, spejder og andre gode fællesskabsbaserede ting. Musik er et ligeså stærkt fællesskab, og det vil vi gerne vise ved vores fælles koncert. Her forener vi vores kræfter og viser musiktilbuddene for børn og unge i Odense Kommune.”

Til koncerten kan man få en smagsprøve på orkestrenes repertoire og møde orkestermedlemmerne til en uforpligtende snak.

Fri entré.

Tid: Lørdag den 16. september 2017 kl. 10.00-12.00
Sted: Amfi-scenen ved Brandts Klædefabrik
Orkestre: Odense Skole- og Ungdomsorkester, Odense Pigegarde, FDF Odense Musikkreds Juniororkester, Odense Tamburkorps, Odense Musikskoles harmoniorkester “Helt Blæst” og deres venskabsorkester brass bandet “PotzBlech” fra Schwerin i Tyskland.

Tamburkorps på engen. Foto: Odense Kommune