Kan vi gøre byen mere tilgængelig for handicappede eller bruge lokalområdet til rehabilitering? Hvordan deler vi vores data og viden med hinanden? Det er blandt andet disse Smart City-udfordringer, som studerende på University College Lillebælt har brugt de seneste tre uger på. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det har været tre travle uger for de 800 studerende fra University College Lillebælt (UCL), som har deltaget i Innovation på Tværs, men den 18. marts står de klar til at præsentere deres resultater for fagfolk og medier.

De studerende har i samarbejde med eksterne partnere forsøgt at udvikle innovative løsninger til 118 konkrete udfordringer – blandt andet inden for temaerne Byen for livet, Det gode liv for børn og unge og – ikke mindst – Smart City, hvor By- og Kulturforvaltningen har været partneren.

– Vores arbejde med Smart City handler om at se på udnyttelse af data på nye måder. Det gælder både data, vi allerede har i dag, og data, som vi kan få gennem nye teknologier og digitale platforme, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) og uddyber:

– Når vi udvikler nye løsninger, vil vi gerne gøre det i samarbejde med byens uddannelsesinstitutioner, virksomheder og borgere. Derfor er det helt oplagt at samarbejde med de studerende på UCL og tilbyde Smart City som ramme for en række udfordringer. Vi får nye idéer og gode input til vores projekter, og de studerende får muligheden for at arbejde med rigtige cases og derigennem være med til at påvirke byens udvikling.

– På UCL vil vi gerne samarbejde med eksterne partnere. Det skaber særlig rum for udvikling og læring, og det er en gevinst for begge parter. Vi skal ruste vores studerende til en fremtid, hvor de skal være innovative, omstillingsparate og kunne arbejde tværfagligt. Her er Innovation på Tværs en vigtig del, og jeg er glad for den store interesse, vi har mødt fra alle sider, siger rektor Erik Knudsen.

De 800 studerende kommer fra otte uddannelser, hvilket sikrer, at der bliver bragt forskelig faglighed og erfaring ind i opgaveløsningerne. De otte uddannelser er:
Sygeplejerskeuddannelsen
Fysioterapeutuddannelsen
Radiografuddannelsen
Ergoterapeutuddannelsen
Læreruddannelsen
Pædagoguddannelsen
Socialrådgiveruddannelsen
Administrationsbacheloruddannelsen