Weekenden stod i olympiadens tegn, da Fyns LandboUngdom for første gang arrangerede FarmerOlympics til årets Oplevelsesdag på Dalum Ungdomsskole. En konkurrence som skal vise, at LandboUngdom er mere end bajere og traktortræk, fortæller formand.

Foto: LandboUngdom

Halmballer fløj gennem luften, færdigheder blev sat på prøve, og sved løb ned af panderne, da FarmerOlympics lørdag løb af stablen for første gang til åbent hus-arrangementet Oplevelsesdag på Dalum Landbrugsskole i Korinth. Her blev deltagerne testet i råstyrke, teknik, faglighed og sikkerhed.

Fyns LandboUngdom stod bag konkurrencen, hvor tre hold bestående af fire personer stillede op i håbet om at vinde eksklusive præmier. Holdene dystede i syv forskellige discipliner, som blandt andet talte halmballe-stabling, hjulskift, malkning og quiz.

Andet en bajere og traktortræk
FarmerOlympics blev en rigtig publikumsmagnet, og idéen til den opstod på baggrund af, at Fyns LandboUngdom vil afkræfte fordommene om, at organisationens altid handler om bajere og traktortræk.

Det fortæller Frederik Petersen, der er formand for LandboUngdom-regionen.

“Vi plejer at have en stand og arrangere traktortræk. Men fremover vil gerne prøve noget andet, og derfor har vi forsøgt os med olympiaden, hvor vi i højere grad fokuserer på færdighederne bag landbrugsfaget og få flere til at interessere sig for landbrugsuddannelsen,” siger han.

Stærkt samarbejde med Dalum Landbrugsskole
Formanden for Fyns LandboUngdom fortæller, at der lå et stort arbejde bag at få stablet FarmerOlympics på benene. Men at de klarede det med hjælp fra masser af frivillige kræfter og et stærkt samarbejde med Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth.

“Vi har et kanongodt samarbejde med Dalum. Vi låner lokaler og bruger meget tid på planlægning af aktiviteter sammen med dem. Derfor plejer vi også at være en stor rolle til oplevelsesdagen i Korinth, hvor vi før har haft stande og arrangeret traktortræk,” fortæller han.

Flere skal engagere sig i LandboUngdom
Udover at få flere til at interessere sig for landbrug skulle FarmerOlympics også vise, hvordan LandboUngdom giver medlemmer mulighed for at lære en masse om faget. Også selvom de ikke nødvendigvis kommer fra en landbrugsuddannelse eller fra landet i det hele taget.

“Når folk spørger, hvad de får ud af at være med i LandboUngdom, siger jeg altid, at det er en uddannelse, du ikke kan købe for penge. Vi har en stærk mangfoldighed og har det sjovt sammen. Det er gode lærepenge, som man ikke får andre steder,” afslutter Frederik Petersen.

Fakta:

Foto: LandboUngdom

Holdene dystede i følgende discipliner:
– Landbrugsviden
– Halmballe-hop
– Halmballe-læsning
– Hjulskift på lastvogn
– Malkning
– Husdyrviden
– Halmballe-skub

Pladser:
1. Bonderævene (Dalum Landbrugsskole, Korinth)
2. EUX (Dalum Landbrugsskole, Odense)
3: Hestepigerne

Weekenden stod i olympiadens tegn, da Fyns LandboUngdom for første gang arrangerede FarmerOlympics til årets Oplevelsesdag på Dalum Ungdomsskole. Foto: LandboUngdom