Ligestilling, kønsnormer og kropspositivisme er alle kulturfænomener, som bliver taget op på til årets Femi Festival 2020. Femi Festival udfolder mangfoldigheden i Odense og tager enhver, med lysten til at deltage, i hånden og inviterer dem på en tredages musikalsk, oplysende og kulturel rejse.

Femi Festival 2020

Med en opstart i modvind og tab af vores Facebook-side, så det i sommeren 2019 sort ud for vores forening, samt for planlægningen af den kommende Femi Festival. Hvad vi på tre år havde opbygget, var med et klik borte, og vi så os nødsaget til at starte forfra. Uden vores dedikerede og passionerede unge frivillige, ville Femi Festival 2020 aldrig have blevet en realitet. Derfor er det med stor glæde, at vi for fjerde år i træk, kan præsentere en festival som stiller skarpt på samfundets normer og forestillinger om køn, og som udforsker hvordan dette påvirker vores kultur, og den måde vi lever på som mennesker.

Femi Festival 2020 vil bestræbe sig på, at stimulere samtlige af kroppens sanser. Vi vil udvide din horisont og skabe rum for samtale, holdninger og debat med spændende foredrag og oplæg. Her i blandt; dansk-palæstinensiske Simona Abdallah og hendes personlige fortælling og musik på arabisk tromme. Tykaktivisten Dina Amlund, som kommer og giver indblik i tykaktivismens historie, sprog og berettigelse. Debattør, skribent og underviser Mica Oh, holder ‘Pass the mic’ og sætter tankestrømmen i gang ift. Racisme, det hvide menneske og de bagvedlæggende forståelsesrammer. Instruktør og manuskriptforfatter bag serien ‘Doggystyle’ Anna Emma Haudal, vil indvie os i hendes kreative skabelsesproces og den bogaktuelle, forfatter og foredragsholder Mille Cecilie Andersen vil kaste lys over fænomenet feminisme og #MeToo.

Under festivallen vil der også være rig mulighed for at deltage i forskellige kreative workshops og debatter, danseopvisninger og kunstudstillinger, som alle vil afspejle festivalens virkeområder.

Danske kvindelige artister gæster også Femi Festival. Her er det en fornøjelse at præsentere FABER, Dopha og Ara Noir. FABER er et nyt navn på den danske indiepop-scene. Hendes musik er skrøbelig og buldrende, hvortil hendes hæse varme stemme skaber en sprød vokal. Danske Dopha er tidligere blevet sammenlignet med kunstnere som Lana Del Rey og Taylor Swift. Dopha udtrykker sig gennem tilstedeværende og tændende musik og har evnen til at tryllebinde publikum med hendes selvlyd. Ara Noir er definitionen af ung dansk female power. Hendes vokal-univers strækker sig fra electro-pop og martkante beats til en ærlig og intim ‘just-rolled-out-of-bed attitude’.

Borgmester Peter Rahbæk Juel, forkvinde Vanessa Alexandra og talskvinde Kefa Abu Ras åbner hele herligheden fredag d. 6. marts kl. 17.15 i Ungdomshuset – Nørregade 60 – 5000 Odense.

Femi Festival har 32 programpunkter, hele programmet med beskrivelser kan findes på www.femifestival.dk