I efteråret 2018 blev OFF – Odense International Film Festival tovholder på samtlige Kulturregion Fyns filmaktiviteter under de to indsatser Film for Alle og Film for Børn & Unge. Og noget tyder på, at indsatserne med placeringen hos OFF er havnet det helt rigtige sted – ikke mindst når det gælder filmtilbuddet Børnebiffen for den yngste målgruppe.

De seneste år er antallet af Børnebiffen-deltagere vokset støt, og i foråret 2019 nåede filmtilbuddet et rekordhøjt antal publikummer for en enkelt sæson: 5.522 børn i alderen 3-7 år var (med en voksen i hånden) en tur forbi Børnebiffens visninger i de fynske biografer. Samlet set har flere end 15.000 børn kigget med i Børnebiffen gennem de seneste to år.

Børnebiffen runder af med manér

Børnebiffen præsenteres på Fyn af Kulturregion Fyn i samarbejde med Dabuf – Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber. Den nuværende kulturaftale rinder ud i december 2019, hvorefter Kulturregion Fyns fremtidige indsatser endnu ikke er fastlagt. Af samme grund er det uvist, om og eventuelt hvordan tilbuddet om Børnebiffen vil fortsætte i de kommende år. Sikkert er det dog, at Børnebiffen runder af for denne gang på behørig vis: med flotte publikumstal og positive tilbagemeldinger fra dem, der har været med undervejs.

OFFs festivalleder, Birgitte Weinberger, glæder sig over Børnebiffens succes:

“Jeg er meget glad for, at så mange børn har været i Børnebiffen de seneste år. Uanset alder tror jeg på, at vi alle har brug for med jævne mellemrum at holde en prisme foran ansigtet; en genstand, der bryder lyset og ansporer os til at kigge både indad og udad med et nyt blik. Børnebiffens film giver de helt små publikummer muligheder for at se og forstå sig selv i en større sammenhæng. Det er netop dét, kunsten kan. Derfor er det også så vigtigt, at vi alle eksponeres for kunst i alle former – det kan slet ikke starte for tidligt.”

Foto: Betina Rosenberg

Om Børnebiffen

Børnebiffen er et gratis filmtilbud til daginstitutioner og 0.-klasser. Tilbuddet rummer en tur i biografen med kortfilm særligt udvalgt til de mindste. Udover filmoplevelsen får pædagoger og deltagere også adgang til Kulturregion Fyns filmpædagogiske materiale og Det Danske Filminstituts nye app målrettet førskolebørn: FILMCENTRALEN / FOR DE YNGSTE. Appen byder på en masse kreative, fysiske og mediepædagogiske aktiviteter inspireret af Børnebiffens film.