De nyeste tal for tilmelding til ungdomsuddannelserne i Odense viser, at det i år er 16,3 procent af de unge i 9. og 10. klasse, der har valgt en erhvervsuddannelse som førsteprioritet. Det er en stigning på 1,3 procentpoint i forhold til sidste år, og det betyder også, at Odense nærmer sig landsgennemsnittet, der til sammenligning i år har oplevet en stigning på 0,9 procentpoint. Her er det tæt på hver femte – 19,4 procent – der vælger en erhvervsuddannelse. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

 

Foto: ABW

Odense Kommune har netop forsøgt at vise erhvervsuddannelsernes muligheder frem for de unge blandt andet i Den Grønne Boks, som i oktober sidste år kunne fejre besøgende nummer 5.000. 37 % af de besøgende ændrede efter besøget holdning og blev mere interesserede i at tage en erhvervsuddannelse.

Da 23 fynske virksomheder åbnede dørene op for elever i 8., 9. og 10. klasse til Åben Virksomhed d. 25. november, kunne elever og forældre få svar på nogle af de mange spørgsmål, der naturligt presser sig på, når de unge står overfor at skulle vælge ungdomsuddannelse. For mere end 42 % af de besøgende havde virksomhedsbesøget indflydelse på elevernes valg af ungdomsuddannelse.

Erhvervspraktik er også et tiltag, der har haft til formål at få flere unge til at vælge en faglært vej. Her har elever fra 6. klasse og op kunne komme i praktik i en virksomhed efter eget valg. Også når eleverne har skulle vælge valgfag, har et valgfagssamarbejde mellem grundskolen og erhvervsuddannelserne åbnet op for mulighederne indenfor erhvervsuddannelsesområdet.

Gymnasiet er fortsat det klart mest populære valg blandt Odenses unge. 77,8 procent har en gymnasial uddannelse som førsteprioritet i år.