Fyns Grafiske Værksted udstiller grafik på Mark Rothko Art Centre, Daugavpils, Letland fra den 26. april til den 23. juni.

I  udstillingen deltager 80 medlemmer fra Fyns Grafiske Værksted med ca.  160 værker.

Mark Rothko (egl. Markus Yakovlevich Rothkowitz: 1903-1970), født og opvokset i Daugavpils, var en af de store kunstnere fra det 20. århundrede inden for abstrakt ekspressionisme, bedst kendt for sine gådefulde farvefeltmalerier. Mark Rothko Art Center (indviet i 2013) er en multifunktionel institution for kultur, kunst og uddannelse, placeret  i den gamle fæstnings arsenal i Daugavpils, Letland. Et unikt sted i Østeuropa, der nærmest må betegnes som Letlands pendant til  det danske Louisiana. Foruden en permanent samling af originale Mark Rothko værker har Mark Rothko Art Center skiftende udstillinger af samtidskunst.

Se mere på:

The Funen Printmaking Workshop – artist studio in Denmark

Udstillingsåbningen den 26. april
Tre repræsentanter  fra Fyns Grafiske Værksted drager til Letland for at deltage i åbningen af udstillingen fredag den 26. april kl. 16 på til Mark Rothko Art Centre i Daugavpils.

Det er værkstedets daglige leder, Lene Leveau, Nanna Schmelling, der er kurator på udstillingen og Per Nielsen , der er sekretær i værkstedets bestyrelse og initiativtager til udstillingen.

Udstillingskataloget
Til udstillingen er der trykt et flot farvekatalog på 36 sider, det indeholder tekster på engelsk og lettisk om Fyns Grafiske Værksted. Alle udstillingsdeltagere er repræsenteret  i kataloget med ét værk.

Om Fyns Grafiske Værksted
Fyns Grafiske Værksted er en selvejende institution på foreningsbaserede vilkår. Værkstedet har ca. 300 medlemmer. Medlemmerne kan bruge værkstedets faciliteter efter behov – her er maskiner, farver, papir mm. til rådighed. Der arbejdes med klassiske grafiske trykteknikker som radering, træsnit og litografi  samt nyere teknikker som fotogravure, xero-litografi og collografi.

Siden oprettelsen i 1976 har Fyns Grafiske Værksted støt og roligt udvidet sine aktiviteter. Vi har opbygget et solidt internationalt netværk med andre grafiske værksteder, som vi aktivt samarbejder med  om udstillinger, kursusvirksomhed, symposier  og udvekslingsophold.

Fyns Grafiske Værksted har egen butik og galleri. Her vises årligt 10 til 12 udstillinger med medlemmernes grafik. Der afholdes desuden kurser, foredrag og artist talks i huset, hvor der også løbende er forskellige arrangementer som f.eks. croquistegning og kreative grafikkurser for børn.