Støtteforeningen SMK – Indien 91 stiftet af en gruppe efterskolefolk fra Fyn har siden 1989 støttet en efterskole for indiske piger i Kappalur i Tamil Nadu i det sydlige Indien.

Efter at foreningens frivillige i mange år har udført en utrættelig indsats for at skaffe midler til efterskolen Samudaya Munnetra Kendram har den nuværende bestyrelse måttet erkende at de aktuelle ressourcer ikke længere slog til i forhold til behovet for at skaffe midler til skolens drift. På dette års generalforsamling valgte man derfor at nedlægge foreningens aktiviteter.

Formand Marga Krenzen har siden efteråret 2016 været i dialog med Dansk – Indisk Børnehjælp omkring en mulig overtagelse af ansvaret for samarbejdet med og finansieringen af efterskolen. Med virkning fra den 01. juli 2017 har foreningen valgt at overdrage sine aktiviteter til Dansk – Indisk Børnehjælp og efterskolen i Kappalur bliver fremover videreført herfra.

Interesserede i efterskolen kan altså stadig via Dansk – Indisk Børnehjælp støtte piger i at opnå skole- og livserfaring via et ophold. Støtteforeningen opfordrer derfor sine medlemmer til at blive medlem af Dansk – Indisk Børnehjælp og via sponsorat eller bidrag fortsætte støtten til stedet.

Marga Krenzen udtaler: ”For vore medlemmer har det været vigtigt, at grundværdierne for en efterskole bliver holdt i hævd. At Grundtvig og Kolds tanker om det levende ord, demokratiforståelse bibeholdes og at det praktiske arbejde vægtes lige så højt som boglig undervisning. Grundtvigs tanker i Gandhis Indien lever videre – det er godt at vide.”

Fremadrettet fortsætter Marga sit engagement i efterskolen som leder af lokalgruppen Fyn under Dansk – Indisk Børnehjælp sammen med andre engagerede kræfter.

Dansk – Indisk Børnehjælp er også drevet af frivillige kræfter og har i snart 20 år sammen med indiske partnere arbejdet for at styrke især piger og kvinder via hjælp til selvhjælp.

Foreningens aktiviteter i Indien omfatter bl.a. et børnehjem for piger, skolesponsorater, familiesponsorater samt et uddannelsescenter med IT og syning. Dansk – Indisk Børnehjælp lægger vægt på bæredygtighed og har derfor hos flere af deres samarbejdspartnere siden 2007 opført forskellige solcelleprogrammer og plantet hundredvis af træer.

Dansk – Indisk Børnehjælps formand Tine Elisabeth Larsen udtaler: “At være med til at give piger forskellige former for uddannelsestilbud har høj prioritet i Dansk – Indisk Børnehjælp. Vi ser frem til et samarbejde med endnu en partner, hvor fokus er på piger og deres kompetencer.”

Overdragelsen bliver markeret med en event 26. juli kl. 17-20 på Borups Allé 29, 2200 Kbh. N i foreningens lokaler.

Skoleåret begynder i juli. Støt via konto 1551 – 0006298885 eller MobilePay til 61 33 60 74. Mærk donationen ’SMK’.