Tre skønne engelske grafikere fra Bristol Print Collective gæster Fyns Grafiske Værksted og H C Andersens Museum for at udvikle et koncept om undervisning af børn i grafisk kunst.

Foto: Fyns Grafiske Værksted

Bristol Print Collective er en gruppe af kunstnere i England, som deler et grafisk værksted og holder Pop-Up Workshops på festivaler, og i samarbejde med interesserede institutioner.

The Bristol Print Collective Workshops blev startet af kunstnerne Victoria Willmott, Lisa Davies og Jemma Gunning, der hver har deres egne kompetancer indenfor grafikken eftersom de alle tre er uddannet på University of Bristol i grafik.

De ønsker at holde liv i de gamle kunstneriske traditioner ved at holde kurser og workshops for alle medlemmer af samfundet.

I oktober 2016 var Victoria, Jemma og Lisa på besøg på Fyns Grafiske Værksted for at undersøge om det var muligt at sætte gang I et samarbejde. Det møde gik så godt at de nu er vendt tilbage en måned for at udvikle deres ideer om undervisning i samarbejde med Fyns Grafiske Værksted og starte en udveksling af kunstnere.

Den 20. august vil Victoria, Lisa og Jemma være vært ved to workshops for børn på HC Andersens Festival på HCA museet. På workshoppen vil de inspirere børnene til at skabe deres egne eventyr med relief-tryk i papir.

Workshoppen foregår på engelsk og kan findes på HC A Festivalens hjemmeside: http://www.hcafestivals.dk/program/grafik-og-eventyr-398750

Fra den 25-27. august vil der være en speciel udstilling med de tre engelske kunstnere i Fyns Grafiske Værksted på 1. Sal. Kunstnerne vil være tilstede d. 26. august kl 15-17 til en Artist Talk om international udveksling på engelsk. Alle er velkomne, værkstedet er vært ved kaffe og kage.

Deres besøg og rejse er støttet af: Statens Kunstfond og via crowd funding sitet Kickstarter.

Denne støtte har gjort det muligt for Bristol Print Collective st søge det internationale samarbejde med Fyns Grafiske Værksted, og de vil gerne knytte yderligere bånd til værkstedet ved at invitere en kunstner til at arbejde en måned i deres studio i Bristol, University of West England og Spike Island Print Studio.