Efter overvældende interesse og mere end 160 bud blev navnet på Odense-bydelen Gartnerbyens nye park afsløret onsdag aften ved en festlig havefest i Gartnerbyen.

Pressemeddelelse

17. juni 2021

Gartnerbyens nye park har fået sit navn

Efter overvældende interesse og mere end 160 bud blev navnet på Odense-bydelen Gartnerbyens nye park afsløret onsdag aften ved en festlig havefest i Gartnerbyen.

Brunner Park. Agurkens Plads. Og Den Grønne Oase.

Fynboerne havde både mange og kreative bud på et navn til Gartnerbyens nyanlagte park. I sidste ende faldt valget på navnet Gartnerparken, hvilket blev afsløret ved et event i parken i Gartnerbyen onsdag aften.

Her havde i omegnen af 200 gæster indfundet sig til en hyggelig havefest med live musik, pølsevogn og havespil.

Tidligere beboer bag vinderforslag

Bag vinderforslaget stod Mariann Kristensen. Som tidligere beboer i området er hun én af flere fynboer, som har peget på Gartnerparken som et oplagt navn til parken.

– Det føles dejligt at have været med til at bestemme navnet. Og det vil det da også føles om ti år, lyder det fra Mariann Kristensen.

Næsten 1.000 stemmer

Siden sidst i maj har fynboerne kunnet være med til at bestemme navnet på den 5.000 kvadratmeter store park i en konkurrence, der er løbet af stablen på TV2 Fyns hjemmeside og på sociale medier.

I første heat indløb der over 161 bud på et navn. Dernæst var det muligt at stemme på fem favoritter til finaleheatet, hvilket 954 fynboer gjorde.

De fem finalister var Gartnerparken, Brunner Park, Gas A’Parken, Under Uret og Yggdrasil, hvoraf førstnævnte var det klart mest populære bud med cirka 20 procent af stemmerne. Ud fra disse fem navne valgte juryen så det endelige navn.

– Det føltes som det rigtige valg at gå med det navn, som med afstand var det mest populære blandt fynboerne, siger jurymedlem og bestyrelsesformand for Gartnerbyen P/S, Anker Boye.

Ud over Anker Boye bestod juryen af repræsentanter for selskabet bag Gartnerbyen, Vinding Gruppen – én af Gartnerbyens store udlejere -, Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue samt to beboerrepræsentanter i Gartnerbyen.

Vigtigt at skabe sin egen identitet

– Det har stor betydning, hvilket område man bor i. Især når det er en helt ny bydel, der skal have skabt sin egen identitet – som Gartnerbyen. Derfor har det været rigtigt fint at mærke den store interesse blandt fynboerne for at være med til at navngive den nye park, siger Signe Ryge fra TV2 Fyn.

– Parken skulle gerne blive en grøn oase og et samlingspunkt for odenseanerne i almindelighed og beboerne i Gartnerbyen i særdeleshed, tilføjer hun.

TV2 Fyn sendte live fra kåringen og den efterfølgende havefest. Hele indslaget kan ses her: https://www.tv2fyn.dk/nyheder/16-06-2021/1930/1930-16-06-2021?clip=42b447f1-b187-4952-bc48-9569fb8b5555

Gartnerbyen er et af Odenses største byudviklingsprojekter nogensinde. Byggeriet blev indledt i 2017 og forventes færdigopført i 2025. Fuldt udbygget vil Gartnerbyen kunne huse over 3.000 beboere.

Billedforklaringer (alle billeder er til fri redaktionel afbenyttelse):

Vindernavn: Efter over 160 navneforslag og efterfølgende knap 1.000 stemmer blev Gartnerparken valgt som navnet på Gartnerbyens centrale park. Navnet var med afstand det mest populære i afstemningen. På fotoet ses jurymedlem Sara Ekknud Windell (tv) og Signe Ryge fra TV2 Fyn.

Mariann Kristensen var én af dem, der havde foreslået navnet Gartnerparken. Hun mener ikke, det kunne være anderledes, når nu området i så mange år husede Gasa, der netop handler med frugt og grønt.

Navngivningsfest3: Godt 200 fynboer havde fundet vej til havefest i Gartnerbyen onsdag aften, hvor aftenen bl.a. bød på pølser, bobler og live musik.

Navngivningsfest4: Som besøgende i Gartnerparken finder man forskellige frugttræer og bærbuske, bord- og bænkesæt samt parkour- og motionsredskaber. Parken ligger centralt i Gartnerbyen, og parkens store pergola iklædt klatreplante kan ses fra Middelfartvej, når man passerer området.