Fest i haven? Læs her og undgå problemer med teltudlejningen

I Danmark elsker vi ikke kun at holde fest, vi holder også rigtig meget af vores hyggelige huse og haver. Mens de fleste af os godt kan husere den månedlige spilaften med de tætte venner eller den spontane eftermiddagskaffe med naboen, så er det immervæk et lidt større arbejde, når vi skal fejre livets store begivenheder som brylluppet, konfirmationen, studenterfesten eller den runde fødselsdag. Stort arbejde til trods, vælger mange danskere netop at invitere til de store fester hjemme på matriklen – og ofte omme i baghaven med et stort festtelt. Står du og overvejer, om du skal leje et partytelt til den næste vigtige fest, bør du læse med her. For der er en del ting at være opmærksom på.

Hold festen i haven. Foto: ABW

Undgå at de kulørte lamper slukkes for tidligt
Det er hyggeligt at holde fest i et festtelt i haven med kulørte lamper, gode venner og trygge omgivelser. Men hyggen og den gode stemning kan desværre få et gevaldigt nøk ned ad, hvis teltet ikke lever op til forventningerne. Det er derfor vigtigt at have en klar og skriftlig aftale med den virksomhed, som står for teltudlejningen.

For hvis ikke I er enige om betingelserne, kan du risikere at stå i en ærgerlig situation, hvis partyteltet f.eks. er beskidt ved levering, eller det slet og ret bliver leveret, sat op og afhentet senere end aftalt. Med en skriftlig aftale undgås misforståelser. Så snart festteltet er leveret, bør du også tjekke, om alt er, som det skal være. Det er en ekstra sikkerhed for dig som forbruger, da du står i en bedre position, hvis du har opdaget evt. skader eller mangler, inden du selv tager teltet i brug.

Vær forsikret og tænk over sikkerheden
Selvom noget af det mindst festlige at forholde sig til er forsikring, så er det altså rigtig vigtigt at have styr på det, inden du lejer et partytelt. Tag både en snak med det firma, der står for teltudlejningen, og med dit eget forsikringsselskab. Du skal også sørge for, at du lejer et stort nok telt, der kan rumme alle dine gæster, ligesom du skal sikre sikkerheden med lange jordspyd og maksimum fem gasovne til at holde varmen.

Gør det nemt for dig selv – lej alting ét sted
Et sidste god råd er at vælge et pålideligt firma, som ikke kun udlejer telte, men også står for generel festudlejning. For hvis du kan samle leje af festtelt, borde og stole, service, jukeboks osv. ét sted, slipper du for ekstra bøvl før, under og efter festen. På den måde er du sikret, at du kan fokusere på det væsentligste – at holde en god fest for dine gæster, som du også selv kan deltage i. Et godt eksempel på en festudlejningsvirksomhed, hvor du netop kan leje alt fra festtelt til service og jukeboks, er A-Udlejning, som i mange år har klædt masser af borgere i Odense og på Fyn på til fest. For med en troværdig leverandør af alt inden for festudlejning, kan du skabe en personlig fest – ligesom du drømmer om.